Πρόγνωση καιρού 22/04

Τα Ημερομήνια, ή απλά μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές.

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ

- Advertisement -

Οπότε τα μερομήνια είχαν προβλέψει πως θα έχουμε κακοκαιρία διαρκείας έως τις αρχές Φεβρουαρίου και στη συνέχεια οι νοτιάδες θα έπαιρναν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ. Τα χιόνια θα μας επισκεφθούν αρκετές φορές, ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, ωστόσο θα σημειώνονται βροχές μέχρι τις Αρχές Απριλίου. 

Διαβάστε ακόμα:  Προειδοποιήσεις για ταξίδια στην Ιταλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 13 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους

Τι καιρό μας επιφυλάσσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με βάση τα Μερομήνια; Ο μήνας που διανύουμε, δηλαδή ο Μάρτιος, παρουσιάζει άστατες καιρικές συνθήκες ενώ είδαμε και χιόνια ενώ δεν αποκλείεται μέχρι να τελειώσει να ξαναδούμε.
Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον Μάρτιο:

Μερομήνια Μάρτιος

Σύμφωνα λοιπόν με τον παραπάνω πίνακα, οι τελευταίες μέρες του μήνα, άρα και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση τουλάχιστον σύμφωνα με τα μερομήνια, ενώ συγκεκριμένα την ημέρα της αργίας ο καιρός θα είναι πολύ καλός.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ