Στις όχθες της Κερκίνης και των Πρεσπών, στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στα δάση του Πηλίου οργανώνουμε τα πιο ρομαντικά μας ταξίδια… αυστηρά για δύο.

Αν υπάρχει μια εποχή ιδανική για ρομαντικές αποδράσεις… για δύο, αυτή είναι σίγουρα το φθινόπωρο. Οι χουχουλιαστοί ξενώνες με τα τζάκια στα δωμάτια του ταιριάζουν γάντι, όπως και οι βόλτες στα δάση με κιτρινισμένα φύλλα και οι διαδρομές στις όχθες μιας λίγο συννεφιασμένης λίμνης. Εδώ θα δείτε τους πιο ρομαντικούς φθινοπωρινούς προορισμούς για να πάρετε το ταίρι σας και να περάσετε αξέχαστα!

Στις όχθες της Κερκίνης 

Μία από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας βρίσκεται το φθινόπωρο στα καλύτερά της. Ιδανική για βαρκάδες στα ακίνητα νερά της, παρέα με αγριοπελεκάνους και νεροβούβαλους, ποδηλατάδες και βόλτες με τα πόνι στις όχθες της, birdwatching τώρα που τα μεταναστευτικά πουλιά ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι για τον νότο.

Το παζλ συμπληρώνουν τα κουκλίστικα χωριά γύρω της (Μανδράκι, Κερκίνη, Άνω Πορόια…) και το όρος Μπελλές με τις ειδυλλιακές ορεινές διαδρομές του.

Λίμνη Κερκίνη
Λίμνη Κερκίνη

Στο Κάστρο της Μονεμβασιάς 

Ναι, είναι πανέμορφη την άνοιξη, και γι’ αυτό συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα πασχαλινά ταξιδιωτικά αφιερώματα που σέβονται τον εαυτό τους, είναι όμως εξίσου υπέροχη και απαλλαγμένη από την ανοιξιάτικη κοσμοσυρροή το φθινόπωρο.

Μονεμβασιά

Οι βόλτες στα καλντερίμια της είναι πάντα μυσταγωγικές, και γίνονται πολύ πιο ατμοσφαιρικές χωρίς τον ήλιο να καίει. Η ελαφριά συννεφιά της ταιριάζει πολύ, και οι τιμές των σούπερ ρομαντικών ξενώνων της αρχίζουν αυτή την περίοδο δειλά δειλά να πέφτουν.

Μονεμβασιά

Εκεί ψηλά… στις Πρέσπες 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαεπτά χωριά-μπιζουδάκια φωλιάζουν ανάμεσα στις δύο λίμνες που ενώνουν τα σύνορά μας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Στις διαδρομές ανάμεσά τους, η φύση ξεδιπλώνει όλο της το μεγαλείο ενώ στα κρυστάλλινα νερά τους ο χρόνος σταματά.

Διαβάστε ακόμα:  Στις δυτικές πλαγιές της Πίνδου βρίσκεται ένα από τους πιο γραφικούς πετρόχτιστους οικισµούς όχι μόνο της περιοχής αλλά όλης της Ηπείρου
Χωριά Πρεσπών

Οι βαρκάδες ξεκινούν από το χωριό Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας και φτάνουν ως το τριεθνές, το σημείο δηλαδή όπου ορίζονται τα υδάτινα σύνορα των τριών χωρών που μοιράζονται τη λίμνη. Τα δάση με τις οξιές απλώνονται στις όχθες τους. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Πρέσπες
Πρέσπες

Στα μαγεμένα δάση του Πηλίου 

Ό,τι και να λέμε για τις παραλίες του –που είναι όντως φανταστικές– τα ορεινά χωριουδάκια και τα χρυσοκόκκινα δάση του φθινοπώρου είναι που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό κάθε φορά που το σκεφτόμαστε.

Πήλιο

Χωριά όπως η Τσαγκαράδα ή οι Μηλιές μοιάζουν πράγματι βγαλμένα από παραμύθι με το που πάρει να φθινοπωριάζει, ενώ ανάμεσά τους απλώνονται διαδρομές που είτε τις οδηγήσετε είτε τις περπατήσετε θα σας θυμίσουν για ποιον ακριβώς λόγο υποστηρίζει τόσος κόσμος ότι το φθινόπωρο είναι η ομορφότερη και πιο ρομαντική εποχή. 

Πήλιο

Δείτε επίσης

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ