Παραλία με βότσαλο

Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές, η δημοτική παραλία «Αυλάκι» στο Πόρτο Ράφτη “έκλεισε”, καθώς ξεπερνούσε τον επιτρεπόμενο αριθμό λουόμενων.

Παρ’ όλο που υπήρχαν μόνο 16 άτομα παραπάνω, η παραλία θα παραμείνει κλειστή μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση του δήμου, στο οποίον επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 7.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως τέσσερα ακόμη καταστήματα της περιοχής έχουν “κλείσει” ύστερα, από εντολή των αρμόδιων αρχών καθώς δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Ποιοι είναι οι κανόνες για αποστάσεις στις παραλίες

Η κ. Τζωράκη σε συνέντευξη της αναφέρει ότι «το να κρατάμε τις αποστάσεις είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θα πρέπει να τηρηθεί ακόμη και στην παραλία. «Αυτό που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα, τουλάχιστον στις μεγάλες οργανωμένες παραλίες, είναι πως για κάθε λουόμενο στη χώρα μας, την ώρα αιχμής, μπορεί να αντιστοιχούν ακόμη ενδεχομένως και δύο ή τέσσερα τ.μ.

Παραλίες,Οδηγός επιβίωσης: Σχεδόν όλα έτοιμα! Αυστηρά πρόστιμα και μέτρα

Πρέπει να ξέρουμε πως κάτω από 5 τ.μ ανά άτομο κάθε λουόμενος εκφράζει δυσαρέσκεια. Έχει έτσι παρατηρηθεί πως θα πρέπει να εξασφαλίζονται μίνιμουμ τα 5 τ.μ ανά λουόμενο στις παραλίες με βέλτιστη τιμή τα 8 τ.μ», εξηγεί, επισημαίνοντας πως για το φετινό καλοκαίρι θα είναι απαραίτητο να υπάρξουν αλλαγές.

Οδηγίες Υπουργείου για Παραλίες

«Σήμερα και εφόσον λάβουμε υπόψιν μας το ενάμιση μέτρο απόστασης που συστήνεται στις κοινωνικές επαφές, προτείνουμε ότι για κάθε λουόμενο, όταν τοποθετηθούν ομπρέλες π.χ δύο για έναν χώρο στον οποίο βρίσκεται μια τετραμελής οικογένεια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί τουλάχιστον μια περιοχή 20 τ.μ.

Πως ο Covid-19 θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν πιο προσεκτικά και ίσως σε μικρότερο αριθμό οι ομπρέλες σε κάποιες παραλίες», τονίζει, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε πια να τοποθετούμε όπως πριν τις ομπρέλες με μεγάλο αριθμό από ξαπλώστρες συνωστισμένο στο μπροστινό τμήμα της παραλίας»

Οδηγίες Υπουργείου για αποστάσεις ομπρελών

Σε ό,τι αφορά την προοπτική τοποθέτησης ημίκλειστων κατασκευών από υλικά όπως πλεξιγκλάς, η κ. Τζωράκη λέει πως «είναι μια ιδέα που μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνη καθώς η παραλία είναι χώρος παιχνιδιού π.χ. για τα νεαρά παιδιά που μπορεί έτσι και να χτυπήσουν» και η κ. Ευστρατίου εξηγεί πως δεν υπάρχει θετικό υγειονομικό αποτύπωμα σε μια τέτοια κατασκευή. «Τούτα όλα τα σχέδια για περίεργες κατασκευές στην άμμο είναι υπερβολές και δεν έχουν καμία σχέση με τη δημόσια υγεία», σημειώνει.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ