Χιονισμένη Δϊρφυς

Τα ελληνικά βουνά (και όχι μόνο…) καλύφθηκαν από τα χιόνια! Δείτε παρακάτω 3 υπέροχα βίντεο με τα χιονισμένα ορεινά τοπία αλλά και τα χωριά της Χίου που ντύθηκαν στα λευκά!

H επιβλητική Δίρφυς είναι σκεπασμένη με χιόνια…

Σαν καρτ ποστάλ μοιάζει η χιονισμένη Δίρφυς, το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας . Η Δίρφυς παρουσιάζει έντονες χιονοπτώσεις τον χειμώνα, γιατί είναι εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειανατολικά ρεύματα. Έτσι και τώρα… χιόνισε και οι εικόνες του ορεινού τοπίου της Δίρφυς είναι μαγευτικές!

Δείτε το εντυπωσιακό video!

Το ίδιο ο Παρνασσός και το Βελούχι… Φόρεσαν τα… λευκά τους δημιουργώντας υπέροχες εικόνες και περιμένουν τους σκιερ… αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα είναι αυτό εφικτό η μετακίνηση δηλαδή από νομό σε νομό: Πάντως δεν εξετάστηκε το θέμα σήμερα (22/01) όπως λέγονταν για το άνοιγμα των χιονοδρομικών και η συζήτηση επανατοποθετήθηκε. Οψόμεθα…

Δείτε το βίντεο με τα χιονισμένα βουνά!

Ροδόπη: Ταξιδεύουμε στο παρθένο Δάσος της Χαϊντούς και μένουμε σε ξύλινα σπιτάκια – Μοναδική εμπειρία!

Χιόνια ακόμα και στη Χίο..

Υπέροχα πλάνα από ψηλά στα χιονισμένα χωριά του νησιού!

Στο ένα μέτρο έφτασε το ύψος του χιονιού πριν λίγες μέρες στα χωριά της Βορειοανατολικής Χίου, Αμάδες, Βίκι και Καμπιά.

Διαβάστε ακόμα:  Καιρός 17/9: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με τους κατοίκους των χωριών ήταν η μεγαλύτερη χιονόπτωση των τελευταίων πενήντα χρόνων που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους για τρεις ημέρες.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου εργάστηκαν νυχθημερόν εδώ και τρεις ημέρες για να ανοίξουν τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι δρόμοι μέσα στα χωριά παραμένουν απροσπέλαστοι.Remaining Time-0:01FullscreenMuteabout:blank

Πολλές πτώσεις δέντρων λόγω του χιονιού προκάλεσαν τη διακοπή ρεύματος και στα τρια χωριά για 55 ώρες περίπου, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στους κατοίκους. Εκτός όμως από τα προβλήματα που προέκυψαν το φυσικό χιονισμένο τοπίο που δημιουργήθηκε στα χωριά, τουλάχιστον εντυπωσιάζει!

Δείτε το video του https://chiosphotos.gr που δείχνει από ψηλά τις μαγευτικές αυτές χειμερινές εικόνες, με το κατάλευκο χιόνι στα χωριά της βορειονατολικής Χίου!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ