Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΚόσμος: Τα Έξι κράτη που σίγουρα δεν γνωρίζατε ό,τι υπάρχουν

Κόσμος: Τα Έξι κράτη που σίγουρα δεν γνωρίζατε ό,τι υπάρχουν

-

Κράτη που ελάχιστοι γνωρίζουν πως υπάρχουν! Στην παρακάτω λίστα, θα διαβάσετε για έξι από αυτά, που βρίσκονται σε διάφορες μεριές του πλανήτη και το καθένα έχει την δική του ιστορία.

Δώστε βάση λοιπόν:

Έξι κράτη που δεν γνωρίζατε ό,τι υπάρχουν

Το ρουστίκ σαλέ δεν είναι στις Αλπεις, αλλά στον… Παρνασσό: Μοιάζει με loft, μαγεύει το εσωτερικό του

Δημοκρατία του Lakotah

Πρόκειται για ένα κρατίδιο στην Βόρεια Αμερική, κοντά στη Νεμπράσκα και τη Βόρεια Καρολίνα και αποτελεί τον τόπο καταγωγής της φυλής Lakota Sioux, οι οποίοι μιλούν αποκλειστικά την δική τους γλώσσα και επιθυμούν το κράτος τους να αναγνωριστεί και επίσημα, από την Ουάσινγκτον.

Balochistan

Βρίσκεται στο Πακιστάν, και μόλις το 1947, έγινε ανεξάρτητο κράτος. Και μπορεί η πακιστανική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως με την θέληση του προσαρτήθηκε σε αυτήν, για τον λόγο αυτό και το διοικεί με στρατιωτικές μονάδες, το ίδιο το Balochistan όμως, προσπαθεί για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του.

Abkhazia

Μια πρώην περιοχή της Γεωργίας, η οποία έχει τα δικά της σύνορα με βάση τις ιστορικές εξελίξεις, καθώς και τον δικό της στρατό, την δική της τράπεζα και κυβέρνηση, τα δικά της διαβατήρια, αλλά και έχει αναγνωριστεί από τουλάχιστον 4 χώρες-μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Παλιότερα και μετά την προσάρτηση της στη Γεωργία, είχε προσαρτηθεί και στην Ρωσία, όμως με την πτώση της Π.Σ.Ε., έκανε έναν τεράστιο πόλεμο με την πρώτη και το 1999, αυτόανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος.

Και όμως! Αυτό το νησί εδώ και 350 χρόνια, αλλάζει χώρα κάθε έξι μήνες

South Ossetia

Μια μικρή περιοχή, μόλις 4.000 τμ, στη βόρεια Γεωργία, με 50.000 κατοίκους, οι οποίοι θεωρούν ότι κατοικούν σε ένα ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1992, ήταν μέρος της Γεωργίας, όμως από το 2006 και έπειτα τα πράγματα δυσκόλεψαν με την έναρξη εμφυλίου. Από τότε το κράτος άρχισε να θεωρείται αυτόνομο, θεσπίζοντας την δική του κυβέρνηση, ενώ το 2015, ο πρόεδρος του, Leonid Tibilov, θέλησε να το κάνει επίσημο μέρος της Ρωσίας.

Barotseland

Στην κεντρική Αφρική, αυτή η περιοχή της Ζάμπια, ζήτησε το 2012 τον αποσχισμό της από την χώρα, μετά από την καταπάτηση μιας συμφωνία που έσπασε 50 χρόνια πριν και η οποία υπογράφηκε το 1964. Σύμφωνα με αυτήν, η Ζάμπια θα έδινε αυτονομία στην Barotseland, η οποία κάποτε ήταν η κεντρική βάση μιας τεράστιας αυτοκρατορίας.

Το Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας

Ένα κράτος αναγνωρισμένο από όλον τον κόσμο, με διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες και μια μεγάλη ιστορία, η οποία ξεκινά τον 11ο αι. μ.Χ. και έχει πρωταγωνιστές κάποιους Καθολικούς ιππότες, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους και εγκαταστάθηκαν εκεί.

Ένα χωριό… σταρ του σινεμά: Βρίσκεται στην Αχαΐα και έχουν γυριστεί εκεί 3 ελληνικές ταινίες! (Photos)

Πηγή:E-Radio.gr

Follow us

110,239LikesΚάντε Like
88,074 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ