Τα πράγματα είναι δύσκολα όταν στην οικογένεια υπάρχει παιδί (και μάλιστα μικρό) με το οποίο ετοιμάζεστε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι. Δείτε πώς θα γίνει πιο εύκολο για όλους.

Η ελευθερία που αισθανόσασταν στο δρόμο όταν ταξιδεύατε προ παιδιού είναι ένα πράγμα το οποίο θα αργήσετε πολύ να ζήσετε ξανά. Τώρα μέχρι να φτάσετε έχετε κλάματα, φωνές, συνεχείς απαιτήσεις και γκρίνια. Αν δεν θέλετε να ξεκινήσετε κάπως έτσι τις διακοπές σας, διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε…

- Advertisement -

5 tips για τις πιο ξεκούραστες διακοπές το 2018! (photos)

Προγραμματίστε την ώρα του ταξιδιού σας

Αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά τότε προγραμματίστε την ώρα του ταξιδιού σας έτσι ώστε να συμπέφτει με την ώρα του ύπνου τους. Έτσι θα περάσετε όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας με τα παιδιά να κοιμούνται στο πίσω κάθισμα. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να ταξιδεύουν το βράδυ που τα παιδιά κοιμούνται και η κίνηση είναι πολύ λιγότερη. Βγάλτε το από το μυαλό σας. Η λύση δεν είναι να τα αφήσετε σε μια ερημική παραλία και να φύγετε…

Φορτίστε τα tablet

Μπορεί να μην σας αρέσει να ασχολούνται τα παιδιά σας με το tablet όλη την ώρα αλλά τώρα μπορείτε να τα αφήσετε να κάνουν μια ατασθαλία. Αν θέλετε να ηρεμήσετε φορτίστε καλά το tablet σας και δώστε το να δουν παιδικά ή να παίξουν παιχνίδια. Θα ηρεμήσουν για αρκετή ώρα.

Μουσική

Δεν σας αρέσει να ακούτε παιδικά τραγούδια αλλά τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Αν θέλετε ένα ήρεμο ταξίδι θα πρέπει να τα υποστείτε. Αφήστε τα παιδιά σας να ακούσουν τα τραγούδια που τα ευχαριστούν και αφεθείτε κι εσείς για τετρακοσιοστή φορά στις αξέχαστες επιτυχίες που τραγουδάνε τα Στρουμφάκια. Πού ξέρετε; Μπορεί και να το διασκεδάσετε τελικά.

Tips για να καταλάβετε αν έχουν αλλάξει τα σεντόνια σας στο ξενοδοχείο που θα μείνετε!

Ηχητικά βιβλία

Διαλέξτε ένα διασκεδαστικό ηχητικό βιβλίο και βάλτε το στο cd player. Αν τα παιδιά σας είναι από 2 ετών και πάνω θα τους αρέσει κάτι τέτοιο και θα περάσει η ώρα προτού το καταλάβετε.

Βάλτε τους σε μια τσάντα τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

5 πράγματα που πρέπει να έχει μαζί της κάθε γυναίκα… στις διακοπές της στο νησί! (photos)

Κάντε μικρές στάσεις.

Εσείς μπορεί να αντέχετε να κάνετε ένα ταξίδι 7 ωρών χωρίς στάση αλλά τα παιδιά σας σίγουρα θα θέλουν να ξεπιαστούν από τα καρεκλάκια που είναι δεμένα τόσες ώρες. Κάντε 1-2 στάσεις κι αν μάλιστα μπορέσετε να σταματήσετε σε παιδική χαρά θα είναι ακόμα καλύτερα. Αυτό που θέλετε είναι να τα κουράσετε για να κοιμηθούν. Εξαντλήστε τα για κανένα μισάωρο στην παιδική χαρά και θα δείτε τα αποτελέσματα με το που θα επιστρέψετε στο αυτοκίνητο.

Η καλύτερη οργάνωση της βαλίτσας σου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! (video)

Έχετε βιβλία και παιχνίδια πρόχειρα για το αυτοκίνητο.

Φτιάξτε μια μικρή τσάντα για το κάθε παιδί σας και βάλτε μέσα στην τσάντα μερικά από τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Αφήστε τα να παίξουν και να κάνουν το πίσω κάθισμα «κόλαση». Το παν είναι η ηρεμία σας. Τι κι αν σας πάρει μισή μέρα μετά για να καθαρίσετε τον χαμό που θα έχουν δημιουργήσει…

4 tips για να προστατευτείς από τα μικρόβια στα δωμάτια των ξενοδοχείων! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ