Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΛακωνίαςΕλαφόνησοςΕλαφόνησος: Η προβολή της ιστορίας και της φύσης του νησιού σε διεθνή...

Ελαφόνησος: Η προβολή της ιστορίας και της φύσης του νησιού σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η ιστορία και η φύση της Ελαφονήσου αναγνωρίζονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης ως βασικά στοιχεία των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής ταυτότητας του νησιού.

Η φύση αλλά και η ιστορία της Ελαφονήσου συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον διεθνών Μέσων Ενημέρωσης με απήχηση σε εξειδικευμένο κοινό. Συγκεκριμένα, το ιταλικό ναυτικό περιοδικό Daily Nautica δημοσιεύει αφιέρωμα στο Παυλοπέτρι που, όπως αναφέρει, έχει τεράστια σημασία στην Αρχαιολογία αφού “προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία μελέτης της ζωής και της κοινωνίας της Εποχής του Χαλκού, μεταξύ του 2300 π.Χ. και 900 π.Χ.”. Το περιοδικό προσθέτει ότι “το Παυλοπέτρι έχει επίσης προσφέρει νέες γνώσεις για τους εμπορικούς δρόμους και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των αρχαίων πολιτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο”.

- Advertisement -

Αναδεικνύει μάλιστα το γεγονός ότι ορισμένοι αρχαιολόγοι έχουν υποθέσει ότι η αιτία ήταν ένας βίαιος σεισμός που συνέβη γύρω στο 1.000. Και προσθέτει ότι ο θρύλος της πόλης που κατάπιε η θάλασσα είναι η βάση πολλών μύθων όπως αυτός της Ατλαντίδας. Και έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι η καταστροφή του Παυλοπέτρι προηγείται της εποχής κατά την οποία ο Πλάτωνας έγραψε τους διαλόγους Τίμαιος και Κριτίας κατά μερικές εκατοντάδες χρόνια, ορισμένοι μελετητές έχουν υποθέσει ότι η μυθική χαμένη ήπειρος της Ατλαντίδας που περιγράφει ο φιλόσοφος δεν ήταν άλλη από την βυθισμένη πόλη Παυλοπέτρι. Μάλιστα ο ίδιος ο τίτλος του δημοσιεύματος προβάλλει το ενδεχόμενο της σύνδεσης με τη χαμένη Ατλαντίδα και αναφέρει : “Καταδύσεις στο Παυλοπέτρι, η παλαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο. Ορισμένοι μελετητές την έχουν αναγνωρίσει ως τη χαμένη Ατλαντίδα του Πλάτωνα”.https://www.dailynautica.com/rubriche/immergersi-a-pavlopetri-la-citta-sommersa-piu-antica-del-mondo/

Παράλληλα όμως με την ιστορία, αναδεικνύεται και το φυσικό τοπίο του νησιού το ντοκιμαντέρ «Les voyageurs solidaires» που είναι μια παραγωγή του Ελβετο – γαλλικού καναλιού USHAIA TV σε συνεργασία με τον Οικολογικό Σύλλογο Elafonisos Eco. Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Stephan Basset σε κάθε επεισόδιο συνοδεύεται από έναν διάσημο καλεσμένο .Τόσο ο τόπος όσο και ο καλεσμένος αλλάζει ανά επεισόδιο .Το πρώτο επεισόδιο του σταθμού, του οποίου τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν ως κεντρική θεματολογία τη φύση, γυρίστηκε εφέτος τον Ιανουάριο στην Ελαφόνησο και θα είναι διαθέσιμο έως το Σεπτέμβριο του 2023 με καλεσμένο για αυτό το επεισόδιο τον ηθοποιό Bruno Solo . https://www.rts.ch/play/tv/les-voyageurs-solidaires/video/elafonisos-avec-bruno-solo?urn=urn:rts:video:14060087

Το θέμα της εκπομπής προβλήθηκε και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης, μερικά από τα οποία παρατίθενται:
https://seniorvoyageur.com/les-voyageurs-solidaires-sur-ushuaia-tv/
https://ushuaiatv.fr/actualit%C3%A9s/les-voyageurs-solidaires
https://www.airzen.fr/les-voyageurs-solidaires-la-nouvelle-emission-de-stephane-basset/

Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Ελαφονήσου Έφη Λιάρου τόνισε :“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε τη συνεχιζόμενη διεθνή αναγνώριση του νησιού μας σε όσα μοναδικά και ενδιαφέροντα έχει να προσφέρει στον επιλεκτικό επισκέπτη. Άλλωστε, η στόχευσή μας στο ποιοτικό κοινό αποτέλεσε από την αρχή της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής βασικό θεμέλιο της στρατηγικής μας που, όπως διαπιστώνουμε, μας δικαιώνει”.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ