Σε υψηλά επίπεδα παραμένει από την αρχή του έτους η ζήτηση (έως 10%) για διακοπές στην Ελλάδα από την τουριστική αγορά της Kορέας. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τις δημοφιλέστερους προορισμούς των Κορεατών τουριστών στην Ευρώπη.

Αποτέλεσμα εικόνας για koreates touristes
Το 2017 ταξίδευσαν 26.496.447 εκτός Κορέας (ο μισός πληθυσμός της χώρας).

Σημειώνεται ότι η Ν. Κορέα αποτελεί μία από τις δυναμικά εξερχόμενες τουριστικές αγορές παγκοσμίως με σημαντική ταξιδιωτική κατά κεφαλή δαπάνη.
Οι Κορεάτες τουρίστες επιλέγουν για διακοπές τους, τους μήνες Ιανουάριο με Ιούνιο και τον Οκτώβριο με Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα μηνύματα που προέκυψαν από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, KOTFA-KOREA WORLD TRAVEL FAIR 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ στις 14-17 Ιουνίου 2018.
Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην 33rd Korea World Travel Fair 2018 με περίπτερο, το οποίο για ακόμη μία φορά σε διεθνή έκθεση διακρίθηκε με το βραβείο «ΤΗΕ ΒΕST TOURISM MARKETING AWARD». Το βραβείο αφορά στη μεγάλη συμβολή του Ε.Ο.Τ. στην ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικότερα στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και του Μάρκετινγκ.

Σχετική εικόνα
Η αντιπροσωπεία του ΕΟΤ αποτελούνταν από τον κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδη προϊστάμενο του Τμήματος Έρευνας Αγοράς του Ε.Ο.Τ., την κα Κατερίνα Μεϊμάρογλου και τον κ. Μιχαήλ Αλφαρά υπαλλήλους του Τμήματος του Διαφημιστικού Προγράμματος Συνέδριων και Εκθέσεων του Ε.Ο.Τ. Ενώ, ως συνεκθέτες συμμετείχαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Λάρισας, η ΗΑΤΤΑ και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λάρισας συμμετείχαν η τουριστική πράκτορας Έφη Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου καθώς και ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων κ. Γαβαλάς Πανουριάς.

Ζανζιβάρη: Φέτος το καλοκαίρι κάνε τη διαφορά

* Στο μεταξύ μετά τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην τουριστική έκθεση της Σεούλ ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στην Κορέα κ. Κων. Βίκαρος αναμένεται να επισκεφθεί τη Λάρισα την επόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου, όπου θα έχει επαφές με τις τοπικές αρχές και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις ευκαιρίες που παρέχει η τουριστική αγορά της Νότιας Κορέας.

Πηγή: eleftheria.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ