Η Ορεινή Αρκαδία είναι ένας από τους καλύτερους φθινοπωρινούς αλλά και χειμερινούς προορισμούς με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον να κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Πρόκειται για έναν σχεδόν εντελώς ορεινό νοµό (εκτός από την Κυνουρία- παραθαλάσσια περιοχή), µε πολλά γραφικά ορεινά χωριά στα οποία δείχνουν μεγάλη προτίμηση οι ταξιδιώτες.

Από εδώ θα φύγετε πλουσιότεροι από εµπειρίες, χορτασµένοι από τις υπέροχες τοπικές γεύσεις και θα αισθανθείτε «γεµάτοι» από λογιών λογιών δραστηριότητες ενώ δεν λείπουν και τα extreme σπορ για τους πιο τολµηρούς.

- Advertisement -

Εδώ θα ξεφύγουμε από τα δημοφιλή χωριά της περιοχής, όπως η Στεμνίτσα, η Βυτίνα, η Δημητσάνα… και θα πάμε σε ένα χωριό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ωστόσο ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας, το Χρυσοβίτσι, το οποίο παράλληλα είναι και ένας ιστορικός οικισμός.

Χρυσοβίτσι

Το Χρυσοβίτσι είναι ιστορικός οικισμός

Πρόκειται για έναν από τους πιο ορεινούς οικισµούς της Αρκαδίας, και υπάρχει από τον 15ο αιώνα! Από εδώ θα απολαύσετε υπέροχη θέα προς ένα µικρό οροπέδιο. Θα σας εντυπωσιάσει η εκκλησία της Παναγίας στην είσοδο του χωριού, η οποία έχει ανακαινιστεί το 1818 ώστε να διατηρηθεί.

Χρυσοβίτσι Αρκαδίας χωριό

Εδώ µάλιστα, την εικόνα της Παναγίας είχε προσκυνήσει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ζητώντας της βοήθεια στον αγώνα της Ανεξαρτησίας. Κάθε χρόνο το Μάιο, πραγµατοποιούνται εκδηλώσεις µνήµης αφιερωµένες στον Κολοκοτρώνη, στο µνηµείο που έχουν στήσει στην πλατεία του χωριού.

Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ορεινό χωριό

Στο Χρυσοβίτσι, θα κάνετε βόλτες στα πετρόκτιστα σοκάκια και θα χαθείτε στα στενά, απολαμβάνοντας τα γραφικά σπίτια του οικισμού, ενώ οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ