Το μικρό ψαροχώρι Τελάρο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ιταλίας και πλήθος τουριστών το επιλέγουν ως τόπο διακοπών για την παραμυθένια ατμόσφαιρά του.

Βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε απότομους βράχους, στην ανατολική ακτή του κόλπου της La Spezia στη Λιγουρία της βόρειας Ιταλίας, στο ανατολικότερο άκρο του Κόλπου των Ποιητών, ο οποίος οφείλει το όνομά του στους ποιητές και τους λογοτέχνες, όπως ο Λόρδος Βύρων και ο D. H. Lawrence.

Το outsider της Ιταλίας που πρέπει να ανακαλύψετε! Μια πόλη…διαμάντι!

Ένα γραφικό ψαροχώρι της Ιταλίας με παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα σας συναρπάσει!

Η γραφικότητα του μεσογειακού καταφύγιου αποτέλεσε έμπνευση για Ιταλούς και ξένους καλλιτέχνες, ενώ αποτέλεσε τόπο κατοικίας του σκηνοθέτη Mario Soldati.

Pink Mamma: Όταν η Ιταλία συναντάει την… Γαλλία!

Το μικροσκοπικό λιμάνι, τα πλακόστρωτα που φιλοξενούν πολύχρωμες βάρκες και τα παστέλ κτίρια που κρέμονται από το γκρεμό φωτίζονται μοναδικά στο ηλιοβασίλεμα.

Ένα γραφικό ψαροχώρι της Ιταλίας με παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα σας συναρπάσει!

Εξερευνώντας το Τελάρο

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία χτίστηκε στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και το Φυσικό Πάρκο Montemarcello Magra, όπου οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακής φύσης, πανίδας και χλωρίδας.

Διαβάστε ακόμα:
Braies: H καρτποσταλική λίμνη στους Δολομίτες με τα σμαραγδένια νερά - Επιβλητικό τοπίο στα 1.500 μ. υψόμετρο!

Όταν η φύση ζωγραφίζει… Ένα από τα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της Ιταλίας περιμένει να το ανακαλύψεις!

Το Τελάρο είναι ένα από τα παραθαλάσσια χωριά που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Palio del Golfo, έναν ετήσιο αγώνα με βάρκες στον κόλπο της La Spezia.

Ένα γραφικό ψαροχώρι της Ιταλίας με παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα σας συναρπάσει!

Σύμφωνα με έναν τοπικό μύθο, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από Σαρακηνούς πειρατές τον Μεσαίωνα, ένα γιγαντιαίο χταπόδι προειδοποίησε τους κατοίκους για την επιδρομή χτυπώντας το καμπαναριό της εκκλησίας. Έτσι κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Φεστιβάλ χταποδιού τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου με πολλές τοπικές νοστιμιές.

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι γιορτάζουν τη γέννηση του Ιησού με τα υποβρύχια Χριστούγεννα. Το άγαλμα του μωρού Ιησού αναδύεται από το νερό από δύτες και τοποθετείται σε μία φάτνη που φωτίζεται από 8.000 κεριά ενώ πλήθος πυροτεχνημάτων πάνω από τη θάλασσα φωτίζουν μαγικά το Τελάρο.

Ένα γραφικό ψαροχώρι της Ιταλίας με παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα σας συναρπάσει!

πηγή:news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ