Ένα ξενοδοχείο από το οποίο δεν θα θέλαμε να κάνουμε check out!

Το Hotel Belvédère, ένα ξενοδοχείο στο Furka Pass των Ελβετικών Άλπεων, κάποτε ήταν το ιδανικό μέρος για ταξιδιώτες που αναζητούν να εξερευνήσουν το Rhone Glacier Ice Grotto, μια διαδρομή στον πάγο. Αλλά καθώς ο παγετώνας υποχώρησε, έτσι και ο αριθμός των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Δείτε ακόμα: Θεσσαλονίκη: 14 εικόνες της πόλης που θα σας μείνουν στο μυαλό!

Το Furka Pass, σε υψόμετρο 2.429 μέτρων, είναι ένα ορεινό πέρασμα στις Ελβετικές Άλπεις που συνδέει το Gletsch και το Valais με το Realp και το Uri. Η σιδηροδρομική γραμμή Furka Oberalp Bahn περνάει μέσω της σήραγγας Furka παρακάμπτει το πέρασμα. Η βασική σήραγγα άνοιξε το 1982 και αντικατέστησε μια σήραγγα στα 2100 μ.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν χτίστηκε ο δρόμος Furka Pass, οι τουρίστες έκαναν συνεχώς check in στο ξενοδοχείο για την πανοραμική θέα στο παγωμένο τοπίο. Tο Rhone Glacier ήταν κάποτε μόνο 200 μ. μακριά με τα πόδια από το ξενοδοχείο και ένα σπήλαιο σκαλισμένο στον πάγο επέτρεπε στους επισκέπτες να ταξιδέψουν μέσα.

Δυστυχώς, το Rhone Glacier έχει χάσει σχεδόν ένα πλήρες μίλι κάλυψης πάγου τα τελευταία 100 χρόνια περίπου. Ο 11.000 ετών “παγετώνας” είναι γνωστό ότι υποχωρεί μέχρι και 10 εκατοστά την ημέρα και χάνει σταθερά περίπου 40μ. το χρόνο. Το σπήλαιο, το οποίο χρονολογείται ήδη από το 1894, δεν μπορεί πλέον να το επισκεφτεί κανείς με ασφάλεια μέσα στον εξασθενημένο πάγο.

Το Hotel Belvédère, το οποίο φιλοξένησε πολλούς ταξιδιώτες, καθώς ο πάγος εξαφανιζόταν, λιγότεροι άνθρωποι το επισκέπτονταν. Αν και το ξενοδοχείο κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία James Bond Goldfinger, είναι πλέον κλειστό επ ‘αόριστον. Οι οδηγοί εξακολουθούν να σταματούν για να τραβήξουν φωτογραφίες του κτιρίου και του υπέροχου ορεινού σκηνικού.

Δείτε ακόμα: Instagram: 5+1 υπέροχες φωτογραφίες από ψηλά!

No Comments Yet

Comments are closed