Σήμερα τα mega yachts συχνά σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με πλωτά πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ οι εσωτερικοί τους χώροι προσφέρουν πολυτελή, επίσης, σχεδιασμό, αλλά με μάλλον μία «παραδοσιακή» ματιά.

Όμως, η νορβηγική εταιρεία Hareide Design Norway έρχεται να καινοτομήσει επιλέγοντας να μη σταθεί μόνο στη ναυπήγηση ενός γιοτ που θα προκαλεί τον θαυμασμό όσων το βλέπουν αλλά και να σχεδιάσει εσωτερικούς χώρους, που θα επιτρέπουν σε όσους φιλοξενούνται στους χώρους του να έρχονται σε άμεση επαφή με την ομορφιά της φύσης.

Το νέο mega yacht που φέρει την κωδική ονομασία «108Μ» θα περιλαμβάνει μία τραπεζαρία με εκπληκτική θέα στην ανοιχτή θάλασσα, μία μεγάλη πισίνα μήκους 20 μέτρων, που θα «χάνεται» προς το θαλασσινό νερό, αλλά και ένα μεγάλο πολυλειτουργικό σαλόνι που θα επιτρέπει στους χρήστες του να απολαμβάνουν τα θαλασσινά τοπία με απόλυτη άνεση.

Το γιοτ θα μπορεί να κινείται με μεγάλη ταχύτητα αξιοποιώντας είτε ντίζελ είτε ηλεκτρική πρόωση, καθώς θα διαθέτει 300 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών πάνελ που θα φορτίζουν μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Μπορείτε να δείτε το άκρως εντυπωσιακό mega yacht στο βίντεο που ακολουθεί, εδώ:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=V6JCy-nDS0w

Φωτογραφίες εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ