Ίσως και δέκα εκατομμύρια άνθρωποι να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια….Επιστήμονες έκαναν μια εντυπωσιακή ανάκάλυψη με τη βοήθεια μιας τεχνικής εναέριας χαρτογράφησης υψηλής ευκρίνειας LiDAR.

Συγκεκριμένα εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα. Από τα ευρήματά τους προκύπτει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Πολιτισμός των Μάγια: Δες τα ζώδια των Μάγια, βρες το ζώδιο σου και τα χαρακτηριστικά του

Με βάση τη νέα αυτή τεχνική εντοπίστηκαν περίπου 60.000 κατασκευές, περιλαμβανομένων τεσσάρων βασικών τόπων τελετουργιών και μυστηρίων με πλατείες και πυραμίδες. Η σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αρδευτικά κανάλια, έγινε την Πέμπτη από μια ομάδα αρχαιολόγων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Γουατεμάλα, οι οποίοι εργάζονται στο Mayan Heritage and Nature Foundation της Γουατεμάλας.

Διαβάστε ακόμα:  “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”: Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συνεχίζουν στην 3η και τελική φάση με την ανάπτυξη των πιλοτικών εφαρμογών

Είναι μια από τις τελευταίες πόλεις που έχτισαν οι Μάγιας με απίστευτη ομορφιά!(photos)

Στην έκθεσή τους εκτιμούν ότι σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια–τις τροπικές πεδιάδες της σημερινής Γουατεμάλας–γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτούνταν μαζική παραγωγή τροφίμων. “Πρόκειται για δύο με τρεις φορές περισσότερους κατοίκους από όσους ως τώρα υποστηρίζεται ότι βρίσκονταν εκεί”, λέει στην Guardian ο Μαρτσέλο Κανούτο, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Τουλέιν των ΗΠΑ.

Η «χαμένη Ατλαντίδα «των Μάγιας…Οι πυραμίδες Παλενκέ στο Μεξικό!(photo)

H περιοχή της χαρτογράφησης, που εκτείνεται σε 2.100 τμ, είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια, ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή.

Πηγή:E-Radio.gr

Προηγούμενο άρθροΣιβηρία: Πώς στεγνώνει η μπουγάδα στους ‑ 50 βαθμούς Κελσίου;
Επόμενο άρθροΟ διάσημος πίνακας που οδήγησε σε θάνατο το μοντέλο του
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ