Η ώρα που θα πάρετε την καλοκαιρινή σας άδεια πλησιάζει και ακόμη δεν έχετε αποφασίσει εάν θα πάτε για το… ετήσιο προσκύνημα στο κυκλαδίτικο νησί που τόσο αγαπάτε και διαθέτετε τόσους φίλους ή εάν θα επιλέξετε να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα, επειδή και μπορείτε αλλά και γιατί επιζητάτε κάποια αλλαγή.

Πόσο εναλλακτικοί θα είστε φέτος το καλοκαίρι

Αν θέλετε πραγματικά κάτι εναλλακτικό μπορείτε να συμμετάσχετε σε δράσεις που συμπεριλαμβάνουν την εθελοντική εργασία εντός και εκτός συνόρων. Κάποιες από αυτές διαχειρίζεται η οργάνωση Ελιξ, που διασυνδέει εθελοντές με φορείς που τους χρειάζονται, πχ. για την ανακατασκευή ενός παλιού παρεκλησίου στη Γαλλία ή τη συντήρηση ενός βιολογικού αγροκτήματος στην Τσεχία ή για αρχαιολογικές εργασίες συντήρησης στη Γερμανία κ.ο.κ. Δράσεις που εμπεριέχουν τον εθελοντισμό τρέχουν και περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως ο Αρκτούρος, η Ορνιθολογική Εταιρία, αλλά και ο Αρχέλων.

Τα μπαλκόνια που θέλουμε να αράξουμε όλο το καλοκαίρι

Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό με ψυχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμό, δημιουργική γραφή, μαθήματα θαυμάτων, coaching, αυτογνωσία, δεν έχετε παρά να συνδεθείτε με τις ανάλογες ιστοσελίδες προκειμένου να ενημερωθείτε για όλα αυτά που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη ανά τη χώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξιπτωτο

Ως γνωστόν υπάρχουν και εναλλακτικά νησιά, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε, που προσφέρουν αυθεντική γεύση της ελληνικής ζωής, όπως είχε γράψει η βρετανική Telegrarh προ ετών. Ξεχωρίζουν ανάμεσά τους η Ικαρία, η Αλόννησος, η Κάλυμνος, η Μήλος και η Σαμοθράκη. Στην Κάλυμνο μπορείτε να κάνετε και αναρρίχηση, όπως και στη Μήλο, που ενδείκνυται και για πεζοπορία και motorcycling, ενώ base jumping (πτώση με αλεξίπτωτο) μπορείτε να κάνετε στη Ζάκυνθο, και bungee jumping στην Κρήτη.
Αποτέλεσμα εικόνας για ποδηλασια ποταμι
Για όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ υπάρχουν ακόμη μέρη που οι λάτρεις αυτού του είδους των διακοπών τυγχάνουν της προστασίας των ντόπιων, εφόσον σέβονται τους κανόνες της ελεύθερης κατασκήνωσης. Αναφερόμαστε στην Ανάφη, στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι, στο Αγκίστρι, στην Τήλο, αλλά και στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου, νότια του Καϊάφα.

Πάμε εναλλακτικές διακοπές σε χαλαρούς προορισμούς του εξωτερικού

Μια διαφορετική επιλογή για όσους αγαπούν τα βουνά είναι ο Ολυμπος, τα Ζαγοροχώρια, η Νέδα στη Μεσσηνία, το Πήλιο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αλλά και πόλεις όπως η Ναύπακτος, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο.
Εντέλει αποφασίσατε τι θα κάνετε εφέτος το καλοκαίρι;

Πηγή: tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ