Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
33.6 C
Athens
ΑρχικήΚεντρική και Νότια ΑμερικήΜεξικόΕντυπωσιακό! Ένας υπόγειος κόσμος σπηλαίων κάτω από την έρημο

Εντυπωσιακό! Ένας υπόγειος κόσμος σπηλαίων κάτω από την έρημο

Καμουφλαρισμένη καλά, κάτω από το αφιλόξενο έδαφος της ερήμου Chihuahuan στο Νιου Μέξικο, βρίσκεται ένα ολόκληρο υπόγειο δίκτυο σπηλαίων.

Το σύστημα που είναι γνωστό ως Carlsbad Caverns είναι ένα εκπληκτικό και ζωντανό γεωλογικό «εργαστήριο», ένα ζωντανό μνημείο της Γης: τα σπήλαια άρχισαν να δημιουργούνται πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια και η δημιουργία του βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει…

- Advertisement -

Το μέρος έχει κριθεί Εθνικό Πάρκο, βρίσκεται υπό την προστασία της πολιτείας και είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο. Περίπου 407.000 τουρίστες το επισκέπτονται σε ετήσια βάση.

Μέσα στο πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο του κόσμου!(photo)

Αποτελείται από ένα δίκτυο 119 σπηλαίων. Και αυτά είναι τα μέχρι τώρα γνωστά. Άλλα σχηματίζονται ακόμη ενώ κάποια δεν έχουν εξερευνηθεί για την ώρα.

Ανοικτό για το κοινό είναι μόνον το μεγάλο κεντρικό σπήλαιο Carlsbad, γνωστό και ως «The Big Room», ένα σπήλαιο μήκους 1.220 μέτρων, πλάτους 191 μέτρων και ύψους 78 μέτρων (στο ψηλότερο του σημείο).

Τα σπήλαια δημιουργούνται από θειικό οξύ που διαβρώνει τα ασβεστολιθικά πετρώματα δημιουργώντας κοιλότητες ποικίλων μεγεθών.

Πώς μπορείτε να κοιμηθείτε σε δυο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα

Θέα που κόβει την ανάσα στη ψηλότερη γέφυρα του κόσμου!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,299LikesΚάντε Like
88,188 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ