Αν ανήκετε στους τολμηρούς, μπορείτε να κάνετε και μπάντζι – τζάμπινγκ…Την ανάσα κόβει η θέα που μπορούν να δουν από το γυάλινο πάτωμα όσοι επισκεφτούν την ψηλότερη, και μεγαλύτερη ταυτόχρονα, γέφυρα στον κόσμο.

Η γέφυρα άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο, στην περιοχή Ζανγκτζιατζιέ στην Κίνα.

- Advertisement -

Έχει μήκος 430 μέτρα, πλάτος 6 μέτρα και βρίσκεται σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Το πάτωμα της αποτελείται από 99 πλάκες διάφανου γυαλιού. Η γέφυρα ενώνει τις δύο κορυφές του εθνικού δρυμού, της επαρχίας Χουνάν, στα όρη Ζανγκτζιατζιέ.

Τελικά το βουνό ήταν… η μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου!

Ωστόσο, όσοι θέλουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να προνοήσουν τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα καθώς η γέφυρα μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως και όχι πάνω από 8.000 την ημέρα. Λόγω του μεγάλου αριθμού των τουριστών που θέλουν να την επισκεφτούν, είναι απαραίτητη η κράτηση του εισιτηρίου, που κοστίζει 138 γιουάν, δηλαδή 18 ευρώ.

Αν την επισκεφτείτε και ανήκετε στους τολμηρούς, μπορείτε να κάνετε και μπάντζι – τζάμπινγκ.

Στα εγκαίνια της γέφυρας, ένα ζευγάρι που ήθελε μια… διαφορετική εμπειρία στο γάμο του, επέλεξε να κάνει suspension από τη γέφυρα για να φωτογραφηθεί.

Beinhaus: Το σπίτι με τα ζωγραφισμένα κρανία!

Οι κατασκευαστές της γέφυρας, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ζημιών και ατυχημάτων, απαγορεύουν τη χρήση φωτογραφικών μηχανών και ειδικά τα γνωστά μπαστούνια για selfies. Επίσης, απαγορεύεται ρητά στις γυναίκες να φορούν γόβες στιλέτο.

5 ευρωπαϊκές πόλεις που οι περισσότεροι τουρίστες ξεχνάνε να επισκεφτούν

Μια από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ αποτέλεσε έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην ταινία Avatar.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ