Μεγάλη Βρεταννία

Μία βασιλική οικογένεια από το Κατάρ εκφράζει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, τόσο στον τουριστικό τομέα αλλά και στις τράπεζες και τις ενεργειακές εταιρείες.

- Advertisement -

Επίσης, δείτε που ανοίγουν δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία από την Oniro Hotels στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τον Σεΐχη, όπως σημειώνεται από την εταιρεία του, τώρα είναι  η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσει επενδυτικούς στόχους στην Ελλάδα, τα ελληνικά νησιά και τη ΝΑ Ευρώπη.

Ο Σέιχ Φαϊσάλ Αλ Θανί, Πρόεδρος των εταιρειών AL FAISAL Holding, Aamal και ARTIC Hospitality investment Co., βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου με εφοπλιστές και ξενοδόχους.

Το ενδιαφέρον επένδυσης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Σειχ Φαιζάλ ενδιαφέρεται να αποκτήσει το Grande Bretagne Hotel και το King George. Επιπλέον θα επιδιώξει να αναπτύξει το έργο Power4Crete electricity στην Κρήτη από την POWERGLOBE QATAR (θυγατρική της Al Faisal Holding και Optimized Holding με έδρα τη Ντόχα, Κατάρ). Με αυτό ασχολείται προσωπικά ο Σέιχ Μοχάμεντ Αλ Τάνι, Πρόεδρος της POWERGLOBE, γιος του Σειχ Φαιζάλ Αλ  Θανί.

Η υψηλότατη αντιπροσωπεία έχει φτάσει από χθες το βράδυ στην Αθήνα από την Ντόχα. Το ταξίδι έγινε με ιδιωτικά αεροσκάφη και διαμένει στο ξενοδοχείο Grande Bretagne ενώ θα φύγει αύριο.

Η Al Faisal Holding πρόκειται για τον μεγαλύτερο επενδυτικό όμιλο του Qatar. Έχοντας περιουσιακά στοιχεία χαρτοφυλακίου σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται  ξενοδοχεία, μαρίνες, αεροδρόμια, τράπεζες,  και επενδύσεις στην ενέργεια και τη ναυτιλία.

- Advertisement -

Η ARTIC Company ιδρύθηκε το 2003 ως θυγατρική κατά 100% της Al Faisal Holding με έδρα το Κατάρ. Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την αγορά και τη χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων. Κύριος άξονας της είναι ο τομέας της φιλοξενίας και τις υπηρεσίες φιλοξενίας, τόσο στο Κατάρ όσο και διεθνώς.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ