Οι Εννέα Κολάσεις βρίσκονται στο ιαπωνικό νησί Κιούσου και είναι θερμοπηγές με καυτό νερό – η δεύτερη μεγαλύτερη γεωθερμική περιοχή του κόσμου.

Αποκαλούνται «Εννέα Κολάσεις» επειδή κάθε πηγή είναι ξεχωριστή, με διαφορετικό χρώμα, μέγεθος και δομή. Ονομάζονται Κολάσεις επειδή η εμφάνισή τους μοιάζει αρκετά με αυτό που αποκαλούν Κόλαση οι Βουδιστές.

Τα ονόματα που έχουν δοθεί στις πηγές δε φέρνουν και τόσο σε κόλαση. Η μια πηγή αποκαλείται Κόλαση-Ξυρισμένο Κεφάλι (επειδή λαμπυρίζει σαν το ξυρισμένο κεφάλι ενός μοναχού), η άλλη Κόλαση-Τεράστιο Όρος, μια άλλη Κόλαση-Κατσαρόλα και ούτω καθ’ εξής.

Αν η περιγραφή μιας πηγής με καυτό νερό –καυτό σε σημείο βρασμού!- δεν επαρκεί για να σας αποτρέψει από μια βουτιά, λάβετε υπ’ όψη πως στην πηγή Κόλαση-Τεράστιο Όρος κολυμπούν και κροκόδειλοι! Η Κόλαση-Κατσαρόλα ονομάστηκε έτσι επειδή πιστεύεται πως κάποτε βασανίζονταν άνθρωποι μέσα στο βραστό νερό, ενώ η Κόλαση-Ματωμένη Λίμνη είναι κατακόκκινη λόγω των πετρωμάτων που βρίσκονται στο βυθό της.

Ινδονησία: Φωτεινή γέφυρα ανάμεσα στα δέντρα προσφέρει μαγικές εικόνες στο δάσος!

Ένα νησί με υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού και ένα πολυτάραχο παρελθόν

Οι Εννέα Κολάσεις είναι γνωστές ως η πρωτεύουσα των θερμοπηγών στην Ιαπωνία, και από τότε που χτίστηκε η πόλη Κιούσου το 1924, έλκουν πάνω από δώδεκα εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο απ’ όλο τον κόσμο. Το νερό σε ορισμένες από τις Κολάσεις είναι τόσο καυτό που μπορείτε να βράσετε αυγά μέσα του – οπότε αν πεινάσετε, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

Το «μυστικό» της Ινδίας: Ένας εντυπωσιακός ναός,χώρος ευλάβειας και ησυχίας

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ