Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΟι πιο μεγάλες πόλεις του κόσμου τότε και τώρα! - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Οι πιο μεγάλες πόλεις του κόσμου τότε και τώρα! – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το παρελθόν και το παρόν των μεγαλουπόλεων “κρύβουν” μεγάλες αλλαγές! Δείτε τη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη, κι άλλες πόλεις, πως ήταν παλαιότερα και συγκρίνετε.

Οι εικόνες είναι από το Rentcafe και δημοσιεύτηκαν στην Daily Mail.

- Advertisement -

Νέα Υόρκη

Τότε:

Νέα Υόρκη παρελθόν

Τώρα:

Νέα Υόρκη παρόν

Το «πριν και μετά» του Μεγάλου Μήλου κόβει την ανάσα. Οι φωτογραφίες δείχνουν την πόλη στο σημείο που είναι το Empire State Building. Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη το 1932 με την σημερινή εικόνα να δείχνει την μεγάλη διαφορά. Τα κτίρια στην πρώτη φωτογραφία είναι σχεδόν μισού μεγέθους από τα σημερινά.

Λονδίνο

Τότε:

Λονδίνο παρελθόν

Τώρα:

Λονδίνο παρόν

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το Victoria Tower του Λονδίνου δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αρχιτεκτονικές αλλαγές στην όχθη του ποταμού με την μόνη σημαντική διαφορά το London Eye το οποίο άνοιξε το 2000.

Σανγκάη

Τότε:

Σανγκάη παρελθόν

Τώρα:

Σανγκάη παρόν

Η απόλυτη μεταμόρφωση στη Σανγκάη! Η πρώτη φωτογραφία δείχνει την Σανγκάη πριν από μόλις 29 χρόνια. Σήμερα είναι σχεδόν αγνώριστη. Η τεράστια αύξηση του αριθμού των κτιρίων και οι ουρανοξύστες άλλαξαν εντελώς την όψη της πόλης. Ο πληθυσμός αυξήθηκε από 10 εκατομμύρια σε 16 εκατομμύρια μέσα σε 30 χρόνια. Από το 1987 μέχρι σήμερα η πόλη υποδέχτηκε μερικούς από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες.

Τορόντο

Τότε:

Τορόντο παρελθόν

Τώρα:

Τορόντο παρόν

Στη φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 φαίνεται μόνο ένα κτίριο να ξεχωρίζει περισσότερο στον ορίζοντα. Σήμερα αυτό το κτίριο δεν είναι ορατό από τους ουρανοξύστες. Από τότε που τραβήχτηκε η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχουν γίνει μεγάλες κατασκευαστικές αλλαγές.

Σίδνεϊ

Τότε:

Σίδνεϊ παρελθόν

Τώρα:

Σίδνεϊ παρόν

Η γέφυρα Χάρμπουρ στο Σίδνεϊ στη φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 περιβάλλεται κυρίως από μικρά εργοστάσια και κτίρια φτάνοντας ίσα-ίσα το ύψος του δρόμου. Σήμερα η γέφυρα περιβάλλεται από ουρανοξύστες. Η αλλαγή είναι ολοφάνερη και εντυπωσιακή.

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Τότε:

Ρίο Ντε Τζανέιρο παρελθόν

Τώρα:

Ρίο Ντε Τζανέιρο παρόν

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1926 και σίγουρα είναι ένα περίεργο θέαμα με το περίφημο Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή να είναι υπό κατασκευή. Το άγαλμα το οποίο ολοκληρώθηκε το 1931-δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του- και είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην πόλη.

Παρίσι

Τότε:

Παρίσι παρελθόν

Τώρα:

Παρίσι παρόν

Τραβηγμένη από τον Πύργο του Άιφελ το 1889 η πρώτη φωτογραφία είναι πάνω από 120 ετών. Δεξιά φαίνεται η μεγάλη ανοικοδόμηση με πολλά από τα αξιοθέατα ωστόσο να είναι ήδη κατασκευασμένα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ