Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την υπερπανσέληνο του Φεβρουαρίου!
- Advertisement -

H υπερπανσέληνος ήρθε να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο μαγικά και οι παρακάτω φωτογραφίες πραγματικά προκαλούν δέος!

Το απόγευμα της Τρίτης ο ουρανός «φωτίστηκε» με την δεύτερη υπερπανσέληνο του 2019 να δημιουργεί συγκλονιστικές εικόνες. Οι εικόνες του Άλκη Κωνσταντινίδη για το πρακτορείο Reuters αποτυπώνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη μαγική εικόνα στον ιερό λόφο της Ακρόπολης.

Δείτε την πανσέληνο που εμφανίζεται σίγα σιγά πάνω από τον Άρειο Πάγο.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την υπερπανσέληνο του Φεβρουαρίου!

Δεν ήταν βέβαια μόνο στην Ακρόπολη οι εικόνες εντυπωσιακές, αφού η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου «θάμπωσε» με τη λάμψη και την ομορφιά της όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη υπερπανσέληνος ή υπερσελήνη για το 2019. Η πρώτη είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο άλλη μία στις 21 Μαρτίου.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την υπερπανσέληνο του Φεβρουαρίου!

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως. Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι όρος επιστημονικός, αλλά δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στο athensmagazine.gr!

Δείτε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ