Ένας νέος υποβρύχιος δρόμος θα ανοίξει σύντομα για το κοινό, ο οποίος κατασκευάζεται ως μέρος του οδικού δικτύου των Νήσων Φερόε, κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό!

Κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό βρίσκεται μια σειρά υποθαλάσσιων σηράγγων, που συνδέουν τα απομονωμένα νησιά τα οποία αποτελούν το βόρειο αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε. Το τούνελ Eysturoy θα ανοίξει σύντομα για το κοινό αλλά ήδη έχει προκαλέσει εντύπωση!

Τούνελ κάτω από τον Ατλαντικό Ωκεανό

Υποβρύχια κυκλοφορία 190 μ. κάτω από τη θάλασσα

Ένα εντυπωσιακό δίκτυο υποβρύχιας κυκλοφορίας 190 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, με φουτουριστικό φωτισμό και σχεδιασμό που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φανατασία σύντομα θα χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι στα Νησιά Φερόε.

- Advertisement -

Η γέφυρα που περνάει πάνω από τον Ατλαντικό και προσφέρει ένα απίστευτο θέαμα!

Υποβρύχιος δρόμος και κυκλοφορία κάτω από τον ωκεανό

Η σήραγγα, μήκους 11 χιλιομέτρων, θα διευκολύνει τους ντόπιους, συντομεύοντας τη διαδρομή των 64 λεπτών από το Tórshavn -την πρωτεύουσα των νησιών- στη νήσο Streymoy, σε μόλις 16 λεπτά.

δρόμοι στην υποβρύχια σήραγγα

Αλλά και για τους επισκέπτες ο υποβρύχιος αυτός δρόμος θα αποτελέσει σίγουρα μια πρόκλησηαλλά και έναν ακόμη λόγο για να βρεθούν σε αυτό το κομμάτι της Δανίας, ήδη γνωστό για τα όμορφα τοπία και την άγρια ​​φύση.

κατασκευή υποβρύχιου δρόμου Νησιά Φερόε

Trollstigen: Ο πιο τρομακτικός και επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο!

Ο Teitur Samuelsen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής των σηράγγων, δήλωσε στο CNN Travel ότι ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός κάτω από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ ανακοίνωσε πως θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 19 Δεκεμβρίου 2020.

Το σημείο κατασκευής της υποβρύχιας σήραγγας

To Hilton ανοίγει το πιο απομονωμένο “πράσινο” ξενοδοχείο του στον κόσμο!

Το Hilton είναι γνωστό ανά τον κόσμο για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του, που αγγίζουν την τελειότητα! Τώρα ανοίγει το πιο απομονωμένο του ξενοδοχείο της αλυσίδας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στα Νησιά Φερόε.

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε πανοραμική λήψη

Το Hilton Garden Inn Faroe Islands βρίσκεται στην πρωτεύουσα Torshavn, στο νησί Streymoy του αρχιπελάγους των Νησιών Φερόε. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις πέντε λεπτά από τον όμορφο καταρράκτη Svartafoss, ενώ το τοπίο συμπληρώνεται ιδανικά με τα υπέροχα σπιτάκια της περιοχής, γνωστά για τις καταπράσινες στέγες τους.

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε τοποθεσία πανοραμική του χωριού

Τα περισσότερα από τα 130 δωμάτιά του Hilton προσφέρουν «γραφική θέα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον των Νήσων» και οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα από τα καλύτερα κέντρα ευεξίας – με σάουνα, υπαίθριο υδρομασάζ και 24ωρο γυμναστήριο.about:blank

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε υδρομασάζΠρόκειται για το πρώτο υπερπολυτελές απομονωμένο Hilton στον κόσμο, προσφέροντας «την τέλεια απόδραση για τους λάτρεις της περιπέτειας που θέλουν να εξερευνήσουν μια περιοχή πέρα από τα συνηθισμένα».

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε δίκλινο δωμάτιο


Τα Νησιά Φερόες είναι ένα αρχιπέλαγος 18 ορεινών νησιών στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό που έχουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά μαζί με μια «ακμάζουσα μουσική σκηνή και μια πλούσια, αναπτυσσόμενη γαστρονομική κουλτούρα».

Με έμφαση στον “πράσινο” τουρισμό

Δίνοντας έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και στον σεβασμό στο περιβάλλον, το ξενοδοχείο συμβάλλει στην ανάπτυξη «βιώσιμου τουρισμού».

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε lobby

Για παράδειγμα, το σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιεί ενέργεια από ένα τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, το οποίο «συλλαμβάνει ενέργεια που απομένει από μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των αποβλήτων από την ακμάζουσα βιομηχανία αλιείας σολομού των Νήσων σε ενέργεια».Μικρό Πάπιγκο: Ο Τάσος Δούσης προτείνει το πιο “πράσινο” ξενοδοχείο της Ηπείρου με βαθμολογία 9,5!

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε τοποθεσία παραλία


Το νησί Streymoy είναι γνωστό για το εντυπωσιακό και άγριο τοπίο του, με απόκρημνους βράχους και τις χαρακτηριστικές πράσινες στέγες των σπιτιών του, τα οποία απλώνονται στο Saksun, το πιο παραμυθένιο χωριό στον κόσμο!

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε τοποθεσία καταρράκτης

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ