Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν! Μην τους ξεχάσετε!

Γιορτές (21/02/20):

Ευσταθίου αρχιεπισκόπου Αντιοχείας, Ζαχαρίου πατριάρχου Ιεροσολύμων, Ιωάννου Γ’ πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του από Σχολαστικών

Μην ξεχάσετε να δείτε και τον καιρό! Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια! Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο;

Επέτειοι και λοιπές εορτές (21/02/20):

  • Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
  • Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού

Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

H Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας (αγγλικά : International Mother Language Day, IMLD) είναι μια παγκόσμια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στις 17 Νοεμβρίου 1999 και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο του 2000. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε επίσημα την Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας και καθιέρωσε το 2008 ως το Διεθνές Έτος Γλωσσών.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να προωθήσει την γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία, την πολυγλωσσία και την διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.

Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού

H Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Είναι η μέρα που οι ξεναγοί κάνουν γνωστό το επάγγελμά τους και τα προβλήματά τους. Στις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, περιλαμβάνονται δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Ανατολή ήλιου: 07:07 – Δύση ήλιου: 18:09
Σελήνη 27.5 ημερών

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ