ΕΟΤ και Victoria Hislop ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ελλάδα

Επισκέπτης-έκπληξη υπήρξε η Βρετανίδα συγγραφέας best seller, Victoria Hislop, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο πλαίσιο της World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο. Η επιτυχημένη συγγραφέας αποκάλυψε ότι σκοπεύει να εργαστεί μαζί με τον ΕΟΤ, ώστε να μετατρέψει κάποιες από τις σύντομες ιστορίες της σε ταινίες, οι οποίες θα “εισάγουν τον κόσμο σε μία διαφορετική όψη της Ελλάδας”.

Η “άλλη” Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά, η κ. Hislop, η οποία έχει γράψει αρκετά βιβλία που βασίζονται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του αριστουργηματικού “Το Νησί”, δήλωσε ότι συζητά το ενδεχόμενο ο ΕΟΤ να είναι χορηγός σε μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες θα είναι γυρισμένες οχι τόσο σε τουριστικές τοποθεσίες, όσο σε μέρη, όπως μοναστήρια και μικρά, άγνωστα χωριά της Ελλάδας.

ΕΟΤ και Victoria Hislop ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ελλάδα

Οι ιστορίες αυτές, οι οποίες πρόκειται να γυριστούν το επόμενο έτος και να προβληθούν το 2020 είναι πολύ πιθανό να γίνουν δημοφιλείς, καθώς το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “Το Νησί” παρακολούθησαν 75% των θεατών στην Ελλάδα. “Θα παρουσιάσουν στον κόσμο μια άλλη πλευρά της Ελλάδας, μακριά από τα παραλιακά θέρετρα, διότι θα ήταν κρίμα να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα και να δει μόνο μια παραλία” είπε η κ. Hislop.

Διαβάστε ακόμα: Βυτίνα: Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας

Η Ελληνίδα υπουργός περιέγραψε την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως “πέρα από κάθε προσδοκία”. Οι αφίξεις είναι αυξημένες κατά 33% σε σύγκριση με το 2014 και, το 2018, οι αριθμοί των διεθνών επισκεπτών αναμένεται να υπερβούν τον στόχο των 32 εκατ. τουριστών, έχοντας διασπάσει το “φράγμα” των 30 εκατ. το 2017. Επιπλέον, δύο εκατ. αεροπορικές θέσεις και 26.000 κρεβάτια ξενοδοχείων προστέθηκαν φέτος.

Επέκταση σεζόν

Ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση των αφίξεων τουριστών είναι η επέκταση της σεζόν, η οποία αρχίζει ήδη από τον Μάρτιο και συνεχίζεται μέχρι το Νοέμβριο. Η κα Hislop συνιστά την επίσκεψη των τουριστών την άνοιξη, “η οποία είναι η καλύτερη στιγμή για να βρεθεί κανείς στην Ελλάδα για πεζοπορία και να δει απο κοντά τα αγριολούλούδα-να επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία είναι καλύτερη”, είπε χαρακτηριστικά. “Ο στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την Ελλάδα ως προορισμό 365 ημερών, που τώρα γίνεται πραγματικότητα”, πρόσθεσε η κα Κουντουρά “και προσθέτουμε περισσότερους προορισμούς”.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η κ. Hislop μίλησε (στα ελληνικά) και στο “Χρήμα & Τουρισμός”για την αγάπη της προς τη χώρα μας:

 

Διαβάστε ακόμαΑυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα-εξωτερικό για τα Χριστούγεννα

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ