χάρτης
χάρτης

7.727 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, σημειώνοντας αύξηση 151% σε ετήσια βάση. Αναλυτικότερα ενεργοποιήθηκαν 4.845 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021, που ξεκίνησε την πρώτη Αυγούστου, όπως και 2.882 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2019-2020, που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Η συμμετοχή των δικαιούχων φέτος όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση για το τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου έφτασε τις 100.000 επιταγές, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ για τα δεδομένα σε συνδιασμό με τις 91.400 επιταγές που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Επιπλέον, περισσότεροι από 9.100 δικαιούχοι ενεργοποίησαν επιταγές ακτοπλοϊκών μετακινήσεων το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, καθώς και πλήρεις οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης των επιταγών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό.

Ακρόπολη τουρίστες
Ακρόπολη τουρίστες

Κοινωνικός τουρισμός: δείτε ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Παραλία Σαλιάρα, Θασός
Η παραλία Σαλιάρα στη Θάσο.

Μπορεί το καλοκαίρι τυπικά να τελείωσε, αυτό δε σημαίνει ότι τελείωσαν οι διακοπές ή οι ευκαιρίες για σύντομες αποδράσεις. Όσο ο καιρός είναι καλός μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την εποχή και να παρατείνουμε λίγο ακόμα το καλοκαίρι κάντοντας φθινοπωρινές εξορμήσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που και φέτος πήγαν διακοπές με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και απόλαυσαν ανέμελες στιγμές σε όμορφα μέρη της χώρας μας. Δείτε ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που επέλεξαν οι ταξιδιώτες με τον Κοινωνικό Τουρισμό!

Τι έδειξαν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, σχεδόν 46.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού έχουν ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα από την 1η μέχρι τις 17 Αυγούστου, ενώ την ίδια στιγμή ενεργοποιήθηκαν ακόμα 7.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

Οι 3 ομορφότερες παραλίες του Πηλίου σε ένα video!

Χαλκιδική
Η Χαλκιδική είναι ο πρώτος προορισμός που επέλεξαν οι ταξιδιώτες του προγράμματος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2019, είχαν ενεργοποιηθεί περίπου 9.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι 15 δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Χαλκιδική με 9.881 επιταγές και ακολουθούν η Εύβοια, η Θάσος, η Πρέβεζα, η Πιερία, η Λευκάδα, η Αργολίδα, οι Σποράδες, τα Χανιά, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Μαγνησία και αμέσως μετά η Μεσσηνία, η Κεφαλλονιά και η Χίος.

Οι 20 δημοφιλέστεροι προορισμοί της χώρας με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, καθώς και πλήρεις οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης των επιταγών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.


Δείτε επίσης στο travelstyle.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ