Για δύο ώρες σε ύψος 4,5 χλμ πέταξε το Stratolaunch το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα με άνοιγμα πτερυγίων 117 μέτρα.

Πρόκειται για την τέταρτη και πιο μεγάλη σε διάρκεια πτήση του γιγάντιου σκάφους που οραματίστηκε ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν ο οποίος ίδρυσε την την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems για αυτό τον σκοπό. Δυστυχώς ο Άλεν έχασε το 2018 τη μάχη με την σοβαρή μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε και δεν πρόλαβε να δει το αεροσκάφος του να πετάει.

Το σκάφος σχεδιάστηκε για να πετά όχι μόνο εντός του πλανήτη μας αλλά και έξω από αυτόν είτε εκτοξεύοντας, είτε μεταφέροντας διαστημικούς δορυφόρους είτε φορτία σε διαστημικούς σταθμούς.

Στην πετυχημένη πτήση που πραγματοποιήθηκε στο στρατηγείο της εταιρείας στην έρημο Μοχάβε το σκάφος πέταξε με ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα αλλά σύμφωνα με τους σχεδιαστές του μπορεί να πιάνει ταχύτητες 850 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία

Η κατασκευή του Stratolaunch κρατήθηκε σε μεγάλο ποσοστό μυστική δημιουργώντας ένα μυστήριο γύρω από αυτό. Όσο όμως και να προσπαθείς να το κρατήσεις μυστικό δεν είναι και πολύ εύκολο να κρύψεις ένα σκάφος που ζυγίζει 590 τόνους, διαθέτει έξι κινητήρες, 28 τροχούς και ένα άνοιγμα των πτερυγίων 117 μέτρα.

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΕκατοντάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας
Επόμενο άρθροΗ πρώτη αεροπορική εταιρεία που άρει την υποχρεωτική μάσκα στις περισσότερες πτήσεις της
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ