Το παράδοξο αυτό περιστατικό συνέβη στο Μεξικό όταν άνδρας άνοιξε την πόρτα εξόδου κινδύνου και περπάτησε στο φτερό!

- Advertisement -

Ο άνδρας μετά το περιστατικό συνελήφθη από τις αρχές.

Ο άνδρας αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ήταν κολλημένος σε ένα αεροδρόμιο του Μεξικού για ώρες, καθώς το αεροπλάνο με προορισμό την Πόλη της Γουατεμάλας είχε κολλήσει για ώρες στον διάδρομο προσγείωσης χωρίς κλιματισμό και νερό για τους επιβάτες. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μεξικού δήλωσε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά, αλλά ο επιβάτης παραδόθηκε στην αστυνομία.

Οι συνεπιβάτες, ωστόσο, υπέγραψαν κοινή δήλωση, λέγοντας ότι ο άνδρας είχε την υποστήριξη όλων. Οι επιβάτες έγραψαν ότι ανέλαβε δράση όταν η αεροπορική εταιρεία, η AeroMexico, τους έκανε να περιμένουν τέσσερις ώρες χωρίς αερισμό ή νερό, ενώ η πτήση καθυστέρησε.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, γύρω στις 11:30 – περίπου τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη απογείωση της πτήσης της Aeromexico από την Πόλη του Μεξικού. Η καθυστέρηση προκλήθηκε από ένα πρόβλημα συντήρησης, αναφέρεται στην έκθεση του περιστατικού.

Το αεροδρόμιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «χθες ένας επιβάτης σε πτήση προς Γουατεμάλα άνοιξε μια πόρτα έκτακτης ανάγκης σε ένα αεροπλάνο ενώ ήταν ακίνητο σε απομακρυσμένη θέση, στάθηκε σε μια πτέρυγα και στη συνέχεια μπήκε ξανά στην καμπίνα, χωρίς να επηρεάσει το αεροσκάφος ή κανέναν”.

«Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας, αυτό το άτομο παραδόθηκε στις αρχές», ανέφερε.

Τουλάχιστον 77 επιβάτες της πτήσης της AeroMexico προς τη Γουατεμάλα υπέγραψαν μια δήλωση χειρόγραφη σε χαρτί, φωτογραφίες της οποίας αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας τις ενέργειες του άνδρα.
“Η καθυστέρηση και η έλλειψη αέρα δημιούργησαν συνθήκες που έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών. Μας έσωσε τις ζωές”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια αναφορά περιστατικού που κατατέθηκε στις αρχές του αεροδρομίου επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό αυτή την εκδοχή.

«Γύρω στις 11.37 π.μ., μια μεξικανική αεροπορική εταιρεία ανέφερε την έναρξη μιας αναστάτωσης λόγω δυσαρέσκειας των επιβατών στην πτήση AM672», σύμφωνα με την έκθεση. «Η πτήση επρόκειτο να απογειωθεί στις 8.45 το πρωί της Πέμπτης, αλλά λόγω ειδοποίησης συντήρησης στο αεροπλάνο, ο καπετάνιος έπρεπε να επιστρέψει στην πύλη για την απαιτούμενη συντήρηση».

«Οι επιβάτες ήταν δυσαρεστημένοι και ένας από αυτούς άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης και βγήκε στην πτέρυγα», ανέφερε η έκθεση. «Αυτό το γεγονός απαιτούσε την αλλαγή του αεροπλάνου».

Οι αρχές του αεροδρομίου δεν ταυτοποίησαν τον άνδρα και αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν παραμένει υπό κράτηση ή αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Οι ιστότοποι παρακολούθησης πτήσεων επιβεβαίωσαν ότι η πτήση AM672 προς την πόλη της Γουατεμάλας καθυστέρησε για τέσσερις ώρες και 56 λεπτά την Πέμπτη.

Ένα βίντεο που προφανώς καταγράφηκε στην πτήση έδειχνε επιβάτες να κάνουν αέρα και να ζητούν νερό από μια αεροσυνοδό.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ