Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
26.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Airbus κατέγραψε ρεκόρ παραγγελιών το 2023 - Ξεπερνά την Boeing στις...

Η Airbus κατέγραψε ρεκόρ παραγγελιών το 2023 – Ξεπερνά την Boeing στις παραδόσεις

Η Airbus ανακοίνωσε ρεκόρ ετήσιων παραγγελιών αεροσκαφών και επιβεβαίωσε αύξηση 11% στις παραδόσεις του 2023 διατηρώντας την κορυφαία θέση παραγωγής έναντι της ανταγωνιστικής Boeing για πέμπτη χρονιά.

Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούσαν να ανανεώσουν τους στόλους, η Airbus είπε ότι είχε κερδίσει 2.319 ακαθάριστες παραγγελίες και 2.094 καθαρές παραγγελίες μετά από ακυρώσεις. Επιβεβαιώνοντας μια αναφορά του Reuters, είπε ότι παρέδωσε 735 αεροπλάνα, αφήνοντας το ανεκτέλεστο των παραγγελιών της στις 8.598.

- Advertisement -

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φόρι, δήλωσε ότι η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές ξεκίνησε αργά τη χρονιά καθώς πάλευε με σφιχτές αλυσίδες εφοδιασμού, είχε δει «αυξημένη ευελιξία και ικανότητα» στο βιομηχανικό της σύστημα.

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος ότι η Airbus θα επιτύχει τον στόχο παράδοσης 75 αεριωθούμενων αεροσκαφών A320 το μήνα το 2026, με δέκα γραμμές συναρμολόγησης ενεργές για την οικογένεια A320.

“Η κατάσταση στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι ακόμα τεταμένη. Βελτιώνεται, βελτιώνεται, αλλά πετάμε και ψηλότερα καθώς συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το 2024”, είπε ο Faury σε συνέντευξη Τύπου.

Η Boeing, η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει από τη γείωση ασφαλείας του 737 MAX της που ακολουθείται από μια σειρά προβλημάτων παραγωγής, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρέδωσε 528 αεροσκάφη το 2023 και έκλεισε 1.314 καθαρές νέες παραγγελίες αφού επέτρεψε τις ακυρώσεις.

Ο Christian Scherer, ο οποίος τον Ιανουάριο ανέβηκε από την κορυφαία θέση πωλήσεων για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος εμπορικών αεροσκαφών, η βασική επιχείρηση κατασκευής αεροπλάνων στην Airbus, είπε ότι η αεροπορία είχε ανακάμψει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν από την πανδημία COVID-19.

Η ζήτηση για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου ανέκαμψε ιδιαίτερα απότομα, είπε, προσθέτοντας σε δήλωσή του: «Το ταξίδι επέστρεψε και υπάρχει σοβαρή δυναμική».

Πρόσθεσε ότι η γρήγορη αναπλήρωση των καθυστερήσεων ήταν προτεραιότητα για τα ευρωπαϊκά αεροπλάνα.

«Η ευθύνη είναι να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευση και να παραδοθούν τα 8.600 αεροσκάφη εγκαίρως», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Boeing βρίσκεται υπό νέο έλεγχο σχετικά με την παραγωγή μετά από μια έκρηξη στην καμπίνα που προκάλεσε νέα προσγείωση ενός τύπου 737 MAX. Οι αναλυτές είπαν ότι αυτό συμβαίνει επίσης σε ένα πλαίσιο παρατεταμένων εντάσεων προσφοράς σε ολόκληρο τον κλάδο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,272LikesΚάντε Like
88,458 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ