Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
22.6 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΜια επιχείρηση που προσπαθεί να βάλει τέλος στη παρενόχληση των γυναικών!Τα ροζ...

Μια επιχείρηση που προσπαθεί να βάλει τέλος στη παρενόχληση των γυναικών!Τα ροζ ταξί που μεταφέρουν τις γυναίκες με ασφάλεια!Σε ποια χώρα συμβαίνει;

Τα ροζ ταξί στο Πακιστάν οδηγούνται από γυναίκες για γυναίκες αποκλειστικά και διασφαλίζουν ότι αυτές θα φτάσουν με απόλυτη ασφάλεια στον προορισμό τους.

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη χώρα, όταν οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μετακίνησης πέφτουν συχνά θύματα παρενοχλήσεων και όπως λένε κάποιες από αυτές που ρωτήθηκαν, συχνά δεν κάνουν καταγγελίες καθώς τα αστυνομικά τμήματα είναι μακριά από εκεί που τα γεγονότα συμβαίνουν. Και μιας που το πρόβλημα αυτό είναι μεγάλο.

Αυτό και αν είναι νέο!«Ticket Offers» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών!

- Advertisement -

Αποτέλεσμα εικόνας για pink taxi pakistan

 

Επιπλέον, το θέμα δεν είναι ότι η παρενόχληση συμβαίνει π.χ. μέσα στο λεωφορείο, αλλά ακόμα και όταν μια γυναίκα περιμένει στη στάση θα δεχθεί αντίστοιχη συμπεριφορά. Πλέον όμως με τα ροζ ταξί η κάθε κάτοικος του Πακιστάν μπορεί να καλέσει ένα από αυτά όπου και αν βρίσκεται και να την παραλάβει από την πόρτα της.

Η εταιρεία PAXI όπως ονομάζεται, έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη πόλη του Καράσι, όπου το 55% των γυναικών που μετακινούνται για να πάνε στη δουλειά τους βιώνει κάποιου είδους παρενόχληση στο δρόμο.

Η PAXI όμως προσπαθεί να αλλάξει αυτές τις συνθήκες με τις 12 εκπληκτικές οδηγούς της. Σύμφωνα με μια εξ αυτών, εν ονόματι Kiran Rao, πολλοί αναλογίζονταν το πρόβλημα όμως μέχρι τώρα κανείς δεν έκανε κάποιο βήμα για να το λύσει.

Δεν το φαντάζεστε!Πώς λέγονται 9 πασίγνωστες μάρκες σε άλλες χώρες;

Η ίδια προσφέρθηκε να εργαστεί εθελοντικά ως οδηγός στη συγκεκριμένη επιχείρηση, με σκοπό να παρέχει στις υπόλοιπες γυναίκες ασφαλή μετακίνηση στην καθημερινότητα τους. Μάλιστα, οι τιμές για τη χρήση αυτών των ταξί είναι πολύ προσιτές.

Αποτέλεσμα εικόνας για pink taxi pakistan

Όπως λέει ο ιδρυτής της PAXI, Sheikh Mohammad Zahid, η πακιστανική κοινωνία είναι πολύ συντηρητική και μπορεί να έγιναν κάποιες προσπάθειες για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας μέσα σε αυτήν, όμως δεν ήταν αρκετές.

Έτσι, ξεκίνησε και ο ίδιος την προσπάθεια του για αυτόν τον σκοπό από ένα από τα πρώτα πράγματα της καθημερινότητας, όπως είναι η μετακίνηση. Ακόμα, όλες οι οδηγοί της PAXI εκπαιδεύονται σε τεχνικές αυτοάμυνας, αλλά και όσες επιπλέον γυναίκες θέλουν να δουλέψουν εκεί, τους παρέχονται μαθήματα οδήγησης δωρεάν.

Τα ροζ ταξί ευελπιστούν ότι σύντομα θα καταφέρουν να βγουν στους δρόμους και άλλων μεγάλων πόλεων, κάνοντας καλύτερη τη ζωή των γυναικών.

Πηγή:E-Radio.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,541 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ