Δείτε παρακάτω:

1. Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Τουμανίδη στο Public Cafe Συντάγματος

Οι Εκδόσεις Anubis και το Public μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος μυστηρίου-τρόμου του Αντώνη Τουμανίδη, «SECTA».

Προλογίζει η κυρία Μάχη Κανάκη εκ της Διευθύνσεως Προστασίας & Αναστήλωσης Νεότερων & Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠΠΟ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αγγελίνα Ρωμανού, συγγραφέας
Πέτρος Πέτρου, ηθοποιός

Στο ρόλο της Μάρθα Κινγκ, η ηθοποιός Βάσια Βασιλείου.

Συμμετέχει, άρτι αφιχθείς από την Παραμυθοχώρα, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο οποίος θα προβεί σε μια σημαντική ανακοίνωση. Στο ρόλο του Σκρουτζ, ο ηθοποιός Σταμάτης Πακάκης.

Ώρα:
21.00

Πού:
Public Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

Πληροφορίες

Τα μεζεδοπωλεία της Κυριακής: Σε αυτά τα αθηναϊκά μέρη θα φας πολύ καλά με λιγότερα από €15!

παρουσίαση βιβλίου

2. Ομαδική έκθεση «NI όπως New Irrationalism – A New Image for the New Invisible» στην Πινακοθήκη Σπάρτη Γιώργου Βογιατζόγλου

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου με ιδιαίτερη χαρά, οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση «ΝΙ όπως New Irrationalism», στην πρώτη συνάντηση της ομάδας ΝΙ με το φιλότεχνο κοινό, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.

Ο ΝΙ (New Irrationalism) εκφράζει έναν νέο τρόπο εικαστικής σκέψης, όπου παύουν να ισχύουν τα αυτονόητα. Το εικαστικό προϊόν, το έργο, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και η ταυτότητα των δημιουργών μυστική.

Η ομάδα ΝΙ δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια ως εργαστήριο εικαστικών πειραματισμών και παραμένει ανοιχτή για νέα μέλη. Βρήκε στέγη στο φιλόξενο Κτίριο 1 της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου και η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη παρουσίαση έργων τους.

Ο ΝΙ, όπως το «ν», το ομόηχό του αλγεβρικό σύμβολο της νιοστής δύναμης, προσδιορίζει τον καθένα, τον οποιονδήποτε, αλλά και όλους.

Εγκαίνια: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στις 20.00

Ώρα:
20.00

Πού:
Πινακοθήκη Σπάρτη Γιώργου Βογιατζόγλου
Ελευθερίου Βενιζέλου 63-71, Ν. Ιωνία

Πληροφορίες

Ομαδική έκθεση "NI όπως New Irrationalism - A New Image for the New Invisible"

3. Προβολή «Ουρανός» του Τάκη Κανελλόπουλου στον Φ.Ο.Υ.

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ: κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Τάκη Κανελλόπουλο τον σκηνοθέτη του έρωτα και της ουτοπίας .

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα σε έναν σημαντικό όσο και παραγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Τάκη Κανελλόπουλο. Την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, θα προβάλει την ταινία «Ουρανός» (1962). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Καλαντίδη, ιστορικό κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Το Ουρανός είναι τίτλος ασπρόμαυρης, ελληνικής, κινηματογραφικής ταινίας, παραγωγής 1962, σε σκηνοθεσία του Τάκη Κανελλόπουλου που συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το σενάριο βασίζεται σε αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου.

Ώρα:
20.00

Πού:
Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού
Ανδρέα Λεντάκη, Αμισσού και Λεωφόρος Σμύρνης, Βύρωνας

Πληροφορίες

ουρανός ταινία

4. «Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το θεατρικό έργο «Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού» βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Frederick Douglass, που από σκλάβος στις φυτείες του Maryland έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε δημόσια αξιώματα στις Η.Π.Α. και ηγήθηκε του κινήματος της απελευθέρωσης των σκλάβων.Το θεατρικό έργο της Ελένης Χατζή διερευνά όχι μόνο το θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης και σκέψης, αλλά και τους συμβιβασμούς και τις απογοητεύσεις που ακολουθούν τη νίκη και την εκπλήρωση των στόχων.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Μουσική: Κώστας Παπαγεωργίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρουσώ Λαουράκη.

Ερμηνεύουν:
Μανώλης Κεπέρης, Ελεάννα Πουλίδα

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η παράσταση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Hellenic American College/Hellenic American University και το International Foundation for Greece (IFG)-Ασπασία Λεβέντη.

Ώρα:
20.00

Πού:
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πληροφορίες

Η Βαλτιμόρη ή πώς να μπεις στο μυαλό ενός λευκού

5. Μάρω Κερασιώτη έκθεση «Ανα-πλάσεις» στον Εικαστικό Κύκλο – Σιάντης

Η νέα δουλειά της Μάρως Κερασιώτη, έχει τίτλο «ανα-πλάσεις» και θα φιλοξενείται στον Εικαστικό Κύκλο Sianti από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα έως τις 10 Φεβρουαρίου.Πριν από εξήντα χρόνια, όπως λέει η ίδια, όρισε τον πηλό παντοτινό της σύντροφο, σε μια σχέση που αποδείχθηκε η πιο μακροχρόνια της ζωής της. Ο λόγος για την Μάρω Κερασιώτη, η οποία αναφερόμενη στην πορεία της σημειώνει: «Οι διάφορες περίοδοι της δουλειάς μου είχαν αναφορές στη μυθολογία, την ελληνική και την προσωπική, στη φύση και την κακοποίηση της αλλά και στον άνθρωπο, και τη μοναξιά του ειδωμένα μέσα από τεχνικές και υλικά που κάθε φορά μπορούσαν να εκφράσουν το όραμά μου».

Εγκαίνια: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ώρα 19:00

Ώρα:
19.00

Πού:
Εικαστικός Κύκλος – Σιαντής
Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Ιλίσια

Πληροφορίες

Μάρω Κερασιώτη έκθεση "Ανα-πλάσεις"

6. Παρουσίαση του τρίτου ψηφιακού δίσκου «Άγια Κύπρος 2014 πνοές» στο Σπίτι Της Κύπρου

Παρουσίαση του τρίτου ψηφιακού δίσκου «Άγια Κύπρος 2014 πνοές», με θέμα τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 και ειδική αναφορά σε επιπλέον 17 ήρωες του αγώνα και του ομότιτλου βιβλίου του Νίκου Παπακλεοβούλου.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 το Σπίτι της Κύπρου, η Εταιρεία G.S.F Music-Η.Γ. Σαμουρίδης και οι Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα θα παρουσιάσουν, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα, τον τρίτο ψηφιακό δίσκο του Γιάννη Δημητρά, με τις αφηγήσεις και τα μελοποιημένα ποιήματα και των τριών ψηφιακών δίσκων με θέμα τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 και ειδική αναφορά σε 48 ήρωες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν, οπτικοποιημένα, αντιπροσωπευτικά τραγούδια του έργου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιάννης Παπαϊωάννου.

Ώρα:
19.00

Πού:
Σπίτι Της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

Πληροφορίες

To «La Marina» θα σας κάνει να «δαγκώσετε» την λαμαρίνα με το σουβλάκι του!

Σπίτι της Κύπρου

7. Emma Papadopoulos έκθεση «For the Love of Familiarity – Για την αγάπη της Εξοικείωσης»

To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Emma Papadopoulos με τίτλο: «For the Love of Familiarity/Για την αγάπη της Εξοικείωσης».

Στην έκθεση «For the Love of Familiarity/Για την Αγάπη της Εξοικείωσης» η Emma Papadopoulos δημιουργεί έργα των οποίων τα τρία βασικά στοιχεία είναι η Γη, η θάλασσα και ο άνθρωπος. Δημιουργεί σκίτσα και στη συνέχεια μεταφέρει το έργο της στον καμβά οπού της επιτρέπει να εξερευνήσει το χρώμα, το σχήμα, καθώς και την υφή σε ένα νέο πλαίσιο.

Εγκαίνια: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 19:00

Ώρα:
19.00

Πού:
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Κασσαβέτη 18 και Γρηγορίου Αυξεντίου, Κηφισιά

Πληροφορίες

Κάνουν θραύση στην Αθήνα: «Δείπνα Μυστηρίου» -Τι είναι

Emma Papadopoulos έκθεση "For the Love of Familiarity - Για την αγάπη της Εξοικείωσης”

πηγή:mononews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ