Βενετία, Ιταλία

Είναι δύσκολο, πλέον, να φανταστούμε εύκολα την καθημερινότητά μας χωρίς αυτοκίνητο, κι όμως στις μέρες μας υπάρχουν κάποιες πόλεις στον κόσμο με ζώνες χωρίς αυτοκίνητα…

- Advertisement -

Δείτε τις 7 πόλεις, όπως τις παρουσιάζει το Βusiness Ιnsider, όπου αν τις επισκεφθείτε χρειάζεστε καλά αθλητικά παπούτσια και διάθεση για περπάτημα! Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται ανάμεσά τους;

Μάλιστα, βρήκαμε και τα μέσα μεταφοράς που θα «απογειώσουν» την ταξιδιωτική σου εμπειρία σε 7 προορισμούς του κόσμου!

1. Giethoorn, Ολλανδία

Giethoorn, Ολλανδία - πόλη χωρίς αυτοκίνητο

Η πόλη Giethoorn στην Ολλανδία αντί για δρόμους έχει κανάλια και γι’ αυτό είναι και γνωστή ως «Βενετία του Βορρά». Πρόκειται για μία πόλη-πόλο έλξης για τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν έναν προορισμό χωρίς αυτοκίνητα. Η πόλη ιδρύθηκε το 1230. Το σύστημα των καναλιών που έχει η πόλη το χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για την καθημερινή τους μετακίνηση με τις βάρκες τους. Μάλιστα, τον χειμώνα τα κανάλια παγώνουν και προσφέρουν την ευκαιρία για πατινάζ.

2. Mackinac, Μίσιγκαν, ΗΠΑ

Mackinac, Μίσιγκαν, ΗΠΑ

Στο νησί Mackinac, ζουν μόνο πεντακόσιοι άνθρωποι, ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατακόρυφα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς οι τουρίστες πλημμυρίζουν την περιοχή, στην οποία από το 1898 υπάρχει νόμος που απαγορεύει τα αυτοκίνητα. Το μοναδικό ΙΧ που βρίσκεται στην περιοχή είναι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

3. Ύδρα, Ελλάδα

Ύδρα, Ελλάδα

Στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, το μεταφορικό μέσο στα στενά δρομάκια του λιμανιού είναι τα γαϊδουράκια, αφού τα αυτοκίνητα απαγορεύονται. Οι διαδρομές από και προς τις παραλίες γίνονται με καΐκια και θαλάσσια ταξί.

4. Fire Island, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Fire Island, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το Fire Island βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Long Island και εκεί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Είναι στενόμακρο και έχει μήκος 50 χιλιόμετρα και πλάτος 400 μέτρα. Οπως αναφέρει και ο επίσημος ιστότοπος του νησιού, εκεί δεν υπάρχουν δρόμοι για ΙΧ. Το νησί προσφέρεται για ποδήλατο και περιπάτους.

- Advertisement -

5. Paqueta, Βραζιλία

Paqueta, Βραζιλία

Αυτό το νησί στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας ήταν αρχικά σπίτι της ινδιάνικης φυλής Tamoio. Η Tamoio κατά κύριο λόγο κυνηγούσαν για να αυτοσυντηρηθούν, ζώντας από τη γη. Όταν οι Γάλλοι εισέβαλαν στη γη τους, οι Tamoio ενώθηκαν με τους Πορτογάλους και νίκησαν τους αντιπάλους τους. Η σύγκρουση αυτή όμως σηματοδότησε τη στροφή του νησιού από το κυνήγι σε ένα νησί με παραγωγή φρούτων, λαχανικών και ξυλείας. Σήμερα, με πλακόστρωτα δρομάκια και απουσία οχημάτων, το νησί Paqueta διατηρεί τη γοητεία της παλαιάς εποχής.

6. Βενετία, Ιταλία

Βενετία, Ιταλία

Η κοσμοπολίτικη Βενετία αποτελείται από 117 μικρά νησάκια τα οποία χωρίζονται με κανάλια και συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες. Στους στενούς δρόμους της πόλης δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα και οι μεταφορές γίνονται μέσω θαλάσσιων λεωφορείων, γονδολών και φυσικά από όσους διαθέτουν ταχύπλοα.

7. Vauban, Γερμανία

Vauban, Γερμανία

Στο Vauban της Γερμανίας η λέξη ΙΧ είναι άγνωστη. Το 40% των πολιτών επιλέγουν να παίρνουν μια χρηματική ανταμοιβή ή να κάνουν δωρεάν χρήση του τραμ.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ