Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΈρευνα: Ποιες ηλικίες ταξίδεψαν περισσότερο με αεροπλάνο πριν από το lockdown;

Έρευνα: Ποιες ηλικίες ταξίδεψαν περισσότερο με αεροπλάνο πριν από το lockdown;

Μια έρευνα από την AirAsia India σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες που ταξίδεψαν περισσότερο με αεροπλάνο μετά τη σταδιακή άρση των lockdown την προηγούμενη περίοδο και πριν από την εφαρμογή του νέου, παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Λίγο πριν μπούμε στο lockdown του Νοεμβρίου, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, και κλείσουν τα σύνορα για το εξωτερικό, υπήρχε η δυνατότητα ταξιδιών, έστω και περιορισμένης κίνησης λόγω κορονοϊού.

- Advertisement -
αεροδρόμιο ταξίδι με αεροπλάνο

H AirAsia India πραγματοποίησε έρευνα για να δει ποιες ηλικίες επέλεξαν να ταξιδέψουν το διάστημα αυτό και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, με τα ποσοστά να δείχνουν τους νέους σε ηλικία.

Για τι ανυπομονούν περισσότερο οι καταναλωτές μόλις καταστεί ευρέως διαθέσιμο το εμβόλιο Covid-19;

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα της AirAsia India, με τη συμμετοχή 2.400 επιβατών αεροπλάνων, οι περισσότεροι επιβάτες στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών ταξίδεψαν μετά τη σταδιακή άρση των lockdowns. Ειδικότερα:

  • Το ποσοστό όσων πέταξαν στην ηλικιακή ομάδα 20-29 αυξήθηκε από 25% πριν από το lockdown σε 42% μετά τo lockdown.
  • Το ποσοστό όσων πέταξαν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 μειώθηκε από 49% σε 41% μετά το lowkdown.
  • Οι επιβάτες άνω των 40 ετών που πέταξαν ανήλθαν μόλις στο 10%.
αεροδρόμιο αφίξεις επιβατών από ταξίδια με αεροπλάνο

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως πριν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελούσε το 19% του συνόλου των επιβατών σε αεροπλάνα. Η έρευνα της AirAsia India διαπίστωσε ότι το 43% των ερωτηθέντων ταξίδεψε πριν από το lowkdown, ενώ μόνο το 25% των ερωτηθέντων ταξίδεψε την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου.

Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τα ταξίδια;

Εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό σίγουρα τα ταξίδια έχουν μεπι στο περιθώριο, αφού κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί άλλες χώρες. Τα όνειρα, όμως, συνεχίζονται και οι ταξιδιώτες σκέφτονται τι θα γίνει στο μέλλον…

Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ονειρεύονται τα ταξίδια και όπως έδειξε έρευνα, το 69% των ταξιδιωτών σκέφτεται να ταξιδέψει στο μέλλον, οπότε με το ταξίδι στο μυαλό τους, μια άλλη έρευνα έρχεται να καταδείξει πώς αισθάνονται αυτή την στιγμή οι άνθρωποι…

ταξίδι με αεροπλάνο στον κόσμο

Έρευνα της Deloitte, που πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.000 καταναλωτών από κάθε χώρα. about:blank

Τι έδειξε η έρευνα

Οι αντιλήψεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών λόγω κορονοϊού βελτιώνονται, ωστόσο το οικονομικό άγχος εξακολουθεί να αποτελεί έναν αυξανόμενο τομέα ανησυχίας για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ταξιδέψουν.

Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Η διαφορά είναι μεγάλη… Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!

Βελτίωση σημείωσαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ταξιδιωτική τους ασφάλεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για τη διαμονή και τα αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, αν και γενικότερα οι καταναλωτές συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις μη απαραίτητες δαπάνες, τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν εξαίρεση.

ταξίδι με αεροπλάνο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας

Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής

Η ζήτηση για ταξίδια αναψυχής τους επόμενους τρεις μήνες αυξάνεται πριν από την περίοδο των διακοπών.

  • Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) σχεδιάζει τώρα να κάνει μια πτήση εσωτερικού
  • 21% σχεδιάζει να νοικιάσει αυτοκίνητο και
  • 13% σχεδιάζει μια διεθνή πτήση

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ