Ερμιόνη Αργολίδα

H Ερµιόνη είναι µια γραφική χερσόνησος στην άκρη της Αργολίδας, ένα γραφικό χωριό ανάµεσα στις Σπέτσες και την Ύδρα και χιλιοµετρικά πολύ κοντά από την Αθήνα (περίπου 2,5 ώρες).

Στο λιµάνι της όπως και στα Μανδράκια (το πίσω λιµανάκι) θα δείτε δεµένα ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη. Το µέρος αν και µικρό είναι σίγουρο πως έχει πολλά να σας δείξει και να γεµίσει ευχάριστα όλες τις ώρες της ηµέρας! Δοκιµάστε τοπικές σπεσιαλιτέ στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, διασκεδάστε στο λιµάνι ή στα Μανδράκια, απολαύστε βουτιές κάθε µέρα σε διαφορετική παραλία, ξεκουραστείτε και χαλαρώστε στο όµορφο αυτό µέρος µε τους φιλόξενους ανθρώπους!

- Advertisement -

Ο Οικισµός

Μια πανέµορφη, γραφική κωµόπολη, χτισµένη δίπλα σε ένα πευκόφυτο ακρωτήριο το Μπίστι, περιτριγυρισµένη από το γαλάζιο του ουρανού και το µπλε της θάλασσας, η Ερµιόνη έχει εξελιχθεί σε έναν δηµοφιλή τουριστικό προορισµό µε αποτέλεσµα να έχουν αναπτυχθεί τελευταία πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις για φαγητό, διαµονή και διασκέδαση.

Μανδράκια, Ερμιόνη

Μανδράκια

Από τις πιο γνωστές περιοχές της Ερµιόνης, τα Μανδράκια έχουν αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισµός. Eδώ άλλωστε είναι το πίσω λιµάνι της Ερµιόνης όπου θα δείτε να δένουν ιστιοπλοϊκά και σκάφη, ενώ συγκεντρώνει πολλές προτάσεις για φαγητό, ποτό και socializing!

Αν θέλετε να περάσετε μοναδικές στιγμές στην Ερμιόνη, βρήκαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα spot διαμονής.

Must see

Δάσος Μπίστι

Δάσος Μπίστι Ερμιόνη

Η χερσόνησος Μπίστι στο ανατολικό άκρο δεντροφυτεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Στην είσοδο, δίπλα στο ξωκλήσι του Αϊ Νικόλα υπάρχουν ευρήµατα από κίονες αρχαίου ναού. Βόρεια θα συναντήσετε τον ανεµόµυλο των Μητσαίων, αγωνιστών του 1821, που χτίστηκε µεταξύ του 1780-1790. Στη θέση του βρίσκονταν και τα εργαστήρια επεξεργασίας της φηµισµένης ερµιονίτικης πορφύρας.

Διαβάστε ακόμα:  Το ελληνικό νησί που εκθειάζουν οι Ιταλοί και προτείνουν για καλοκαιρινές διακοπές

Φαράγγι Καταφύκι

Συνδέει την Ερµιόνη µε τους Φούρνους µε µια µαγευτική διαδροµή περίπου µισής ώρας. Τip: Δείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα χτισµένο το 1740 µε τµήµατα µεσαιωνικού τείχους!

Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερµιόνης (Ι.Λ.Μ.Ε.)

Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερµιόνης (Ι.Λ.Μ.Ε.)

Στεγάζεται σε ένα µοναδικό ιστορικό ερµιονίτικο σπίτι του 18ου αιώνα, στην καρδιά του χωριού µε θέα στον οικισµό και τον κόλπο της Ερµιόνης. Ανακατασκευάστηκε µε σκοπό να φιλοξενηθεί εδώ λαογραφική συλλογή και αποτελεί τέλειο δείγµα παλιού τοπικού αρχοντικού. Στους χώρους του ισογείου συγκεντρώνονται εκθέµατα από την κοινωνική, οικονοµική και πολιτιστική παράδοση της Ερµιόνης (γεωργικά εργαλεία, οικιακά σκεύη, υφαντά, παραδοσιακές ενδυµασίες κ.α). Φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. (Ανοιχτά Ιούλιο & Αύγουστο, καθηµερινά εκτός Δευτέρας & Τρίτης Τ. +30 27540 31244, mouseioermionis.com)

Οι παραλίες της Ερμιόνης

Assado Bay - Παραλίες Ερμιόνη
  • Κουβέρτα: Mόλιs 8 χλµ. νότια της Ερµιόνης. Είναι οργανωµένη µε beach bar.
  • Πετροθάλασσα: Μία από τις µεγαλύτερες µε ψιλό βότσαλο και άµµο. Δεν είναι οργανωµένη οπότε προµηθευτείτε τα απαραίτητα.
  • Λεπίτσα: Μόλις 1,5 χλµ. από την Κοιλάδα, µε αµµουδιά και ρηχά νερά, είναι ιδιαίτερα δηµοφιλής σε οικογένειες.
  • Δάρδιζα: Για όσους αγαπούν το βότσαλο, µε πεντακάθαρα νερά, 4χλµ. βόρεια από την Ερµιόνη. Θα βρείτε µια καντίνα.
  • Assado Bay: Μόλις 7χλµ. από την Ερµιόνη, στο χωριό Θερµησία, µπροστά από το Makis Inn.

Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα σε ένα αποκτήστε τον πλήρη οδηγό μας, Gold book of Hydra-Ermioni, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ