Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος Αθήνα

Η εταιρία Αττικό Μετρό προετοιμάζει νέους διαγωνισμούς για την αναβάθμιση των συρμών του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου της Αθήνας (Γραμμή 1). Η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς θα απομακρύνει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρουν πηγές, οι “νέοι” συρμοί, εκτός από σύγχρονη εμφάνιση, θα διαθέτουν κλιματισμό τελευταίας γενιάς, οθόνες πληροφόρησης του κοινού, όπως αυτές που έχουν οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, νέο φωτισμό και νέους μηχανισμούς για το άνοιγμα των θυρών.

Το έργο της αναβάθμισης των συρμών του Ηλεκτρικού

Το έργο της ανακατασκευής, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 75 οχημάτων της 8ης γενιάς τροχαίου υλικού της Γραμμής 1 του μετρό της Αθήνας έχει προϋπολογισμό ύψους 70 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός που προετοιμάζεται αυτή την περίοδο περιλαμβάνει και 5ετή εγγύηση. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων γερασμένων συρμών θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους ενέργειας και αναμένεται να αυξήσει τα διαθέσιμα τρένα για τα δρομολόγια της Γραμμής 1.

Για να μπει σε τροχιά ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει ο καθορισμός των προδιαγραφών σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ, θα γίνει ακόμη λεπτομερής έλεγχος στους συρμούς κυρίως για ρωγμές και θα πρέπει να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή τη στιγμή, βρίσκεται εκτός δρομολογίων το 40% των συρμών. Η έλλειψη ανταλλακτικών, αλλά και εν γένει σύγχρονου εξοπλισμού, που συνδέεται με την παλαιότητα του υφιστάμενου στόλου, έχει θέσει εκτός προγράμματος περίπου το 40% των συρμών.

Διαβάστε ακόμα:  Ταξίδι στην Ευρώπη; Δείτε απίθανες προσφορές από τη Skyscanner με αεροπορικά εισιτήρια από €12!

Έκλεισαν όλες οι πύλες για τον Ηλεκτρικό και το Μετρό!

Πύλες μέσα μεταφοράς, Αθήνα

Έπειτα από την εφαρμογή των πυλών για έλεγχο εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πριν καιρό, κατάφερε μόλις τη Δευτέρα (15/04) να πραγματοποιηθεί το ολικό κλείσιμο όλων των σταθμών (γραμμές 1,2 και 3 του μετρό & ηλεκτρικού) με τελευταίο το σταθμό «Βικτώρια».

Σύμφωνα, με τον ΟΑΣΑ, την πρώτη μέρα του κλεισίματος των πυλών στο σταθμό «Βικτώρια» παρουσιάστηκε αύξηση των επικυρώσεων κατά 10.000, σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα (Δευτέρα 8 Απριλίου). Από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οπότε ξεκίνησε το εντατικό κλείσιμο των πυλών, οι επικυρώσεις και συνεπακόλουθα, τα έσοδα του ομίλου ΟΑΣΑ παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο του 2019 η αύξηση των εσόδων ανήλθε στο 19,4% και τον Φεβρουάριο στο 22%.

Το επόμενο διάστημα, ο οργανισμός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα υλοποιήσει περαιτέρω βελτιωτικές ενέργειες. Για παράδειγμα, μετά τη μείωση του χρόνου έκδοσης των εισιτηρίων στα αυτόματα μηχανήματα, το επόμενο βήμα είναι η ανανέωση του μενού, με στόχο να καταστεί πιο εύχρηστο στο επιβατικό κοινό.

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ