Καταδυτικό Πάρκο Ελλάδα

Ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, έτσι πλέον θα υποδεχτούμε και στην Ελλάδα το πρώτο καταδυτικό πάρκο!

- Advertisement -

Να υπενθυμίσουμε ότι ανακοινώθηκε πρόσφατα και η δημιουργία θεματικού πάρκου με Skywalk στο Ναυάγιο της Ζακύνθου!

Καταδύσεις Ελλάδα

Συγκεκριμένα, το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα, θεσμοθετείται με βάση την κείμενη νομοθεσία. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) οριοθετείται θαλάσσια περιοχή στα διοικητικά όρια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στην Πελοπόννησο για τη λειτουργία καταδυτικού πάρκου και τη χωροθέτηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ χαρακτηρίζεται ως καταδυτικό πάρκο θαλάσσια περιοχή έκτασης 1.704 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Όρμο Τυρού, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πραγματοποίηση καταδύσεων αναψυχής. Η διαχείριση του καταδυτικού πάρκου παραχωρείται σε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η οριοθέτηση της περιοχής ως επισκέψιμου υποβρύχιου χώρου αναψυχής προσθέτει μια εναλλακτική νότα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, με τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου πόλου έλξης που ενισχύει και διευρύνει την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα νέο υποβρύχιο θεματικό πάρκο με πρωταγωνιστή ένα Boeing!

Το Μπαχρέιν έχοντας σκοπό να προσελκύσει δύτες από όλο τον κόσμο στον Περσικό Κόλπο, δημιουργεί ένα νέο “υποβρύχιο θεματικό πάρκο” σε έναν χώρο καταδύσεων έκτασης 100.000 τετραγωνικών μέτρων με πρωταγωνιστή ένα… βυθισμένο Boeing 747.

O χώρος των καταδύσεων θα περιλαμβάνει το ειδικά προετοιμασμένο αεροσκάφος μήκους 70 μέτρων, ένα αντίγραφο σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους, γλυπτά και αναμένεται να υποδεχθεί του πρώτους λάτρεις του βυθού το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι του χώρου αυτού αναφέρουν πως το νέο “υποβρύχιο θεματικό πάρκο” θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ακόμα θα προωθεί την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ