ασφαλέστερες αεροπορικές

Αφού η τεχνολογία αυτόνοµης κίνησης έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα με τα λεωφορεία χωρίς οδηγούς, τώρα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται αεροπλάνα που θα πετούν χωρίς πιλότους και πλοία που δεν θα χρειάζονται καπετάνιο και πλήρωμα.

Αυτόνομα αεροπλάνα

Η online ταξιδιωτική εταιρεία Kiwi σε συνεργασία µε την εταιρεία ανάπτυξης αεροτεχνολογίας Zuri ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν την κατασκευή ενός αυτόνοµου επιβατηγού αεροσκάφους, δηλαδή ενός σκάφους που δεν θα υπάρχουν µέσα σε αυτό πιλότοι! Θα είναι ένα ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος που θα µπορεί µε γεµάτες τις µπαταρίες του να καλύψει αποστάσεις περίπου 700 χλµ.

Έρχονται Αεροπλάνα χωρίς πιλότους

Το σκάφος αυτό θα µπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, κάτι που σηµαίνει ότι θα έχει τη δυνατότητα να παραλαµβάνει και να µεταφέρει επιβάτες ακόµη και εκτός αεροδροµίων. Άρα θα µπορεί να πραγµατοποιεί πτήσεις σε περιοχές που υπάρχει αδυναµία προσέγγισης συµβατικών αεροσκαφών, να συνδέει µεταξύ τους νησιωτικές περιοχές κ.ά. Το πρωτότυπο σκάφος που θα κατασκευαστεί θα έχει µικρή καµπίνα, χωρητικότητας 4 επιβατών.

Εσείς πιστεύετε ότι θα είναι πιο ασφαλή απ’ότι με πιλότους; Αλλά μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους μάθετε ποια είναι τα πιο ασφαλή αεροσκάφη, που δεν έχουν σημειώσει ποτέ θανατηφόρο ατύχημα!

Αυτόνομα πλοία

Με τη σειρά τους και τα πλοία ετοιμάζονται να πλεύσουν χωρίς καπετάνιους και πλήρωµα, όπου αναμένεται σύντοµα να κάνουν την εµφάνισή τους στις θάλασσες. Τα συστήµατα αυτόνοµης κίνησης θα ενσωµατωθούν αρχικά σε εµπορικά πλοία και ο πρώτος στόλος αυτόνοµων φορτηγών πλοίων αναµένεται να ξεκινήσει πολύ σύντοµα τα δροµολόγιά του στα κανάλια των Κάτω Χωρών. Πρόκειται για πέντε πλοία µήκους 52 µέτρων και πλάτους 6,7 µέτρων, που θα µπορούν να µεταφέρουν 24 κοντέινερ ύψους επτά µέτρων και συνολικού βάρους 425 τόνων. Είναι ευνόητο ότι αναλόγως των επιδόσεων αυτών των πλοίων θα κριθεί το αν και πότε θα κάνουν την εµφάνισή τους και επιβατηγά ροµποτικά σκάφη.

Σκαφάκι χωρίς οδηγό Νορβηγία

Μια πρώτη ιδέα πάντως μας δίνει η λειτουργία του πρώτου ροµποτικού φεριµπότ στην πόλη Τρόντχαϊµ της Νορβηγίας, όπου συγκεκριμένα μικρού µεγέθους αυτόνοµα ηλεκτρικά σκάφη µεταφέρουν ποδηλάτες και πεζούς σε μικρές αποστάσεις.

Εσείς είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε με αυτά τα αυτόνομα μεταφορικά μέσα;

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ