Ως γνωστόν η κάθε χώρα  έχει τη δική της κουζίνα και συνήθως ένα φαγητό που είναι πιο ξεχωριστό από όλα τα άλλα , το οποίο κι αποτελεί το εθνικό της πιάτο, όπως λέμε. Κάποια φαγητά της λίστας θα τα γνωρίζεις σίγουρα, ενώ άλλα μπορεί να μην τα έχεις καν ακουστά, οπότε ευκαιρία είναι να κανονίσεις ταξιδάκι και να τα γευθείς από πρώτο χέρι.

Σαν το ελληνικό σουβλάκι δεν είναι κανένα, αλλά ας πάει το παλιάμπελο μπορούμε να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κι άλλα φαγητά εκεί έξω, όχι φυσικά του ίδιου βεληνεκούς, όμως προσπαθούν να θεωρηθούν καλά.

Γερμανία -Currywurst

Η Γερμανία φημίζεται για τα λουκάνικά της αν μη τι άλλο. Ε θα μπορούσε το πιο δημοφιλές της πιάτο να είναι κάτι άλλο πέρα από λουκάνικο; Προφανώς και όχι. Το Currywurst είναι ένα άκρως πασίγνωστο αλλά απλό fast food από λουκάνικο Bratwurst που συνοδεύεται με κέτσαπ, κάρυ και πατάτες. Για εμάς κάτι αντίστοιχο, είναι το χοτ ντογκ.

 Κολομβία -Arepas

Πρόκειται για ένα διόλου ελαφρύ γεύμα, το οποίο οι Λατινοαμερικάνοι προτιμούν να τρώνε για πρωινό ή για απογευματινό σνακ. Οι Arepas είναι πιτάκια φτιαγμένα από αλεύρι ή αραβόσιτο και συνοδεύονται από βούτυρο, τυρί, αβγά, γάλα και ό,τι σος θέλει ο καθένας. Μπορείς να τα ψήσεις δε, με όποιον τρόπο θες. Από το τηγάνι και το φούρνο ως και το γκριλ. Νοστιμιά!

 Ισραήλ -Φαλάφελ

Τα φαλάφελ είναι ένα παραδοσιακό αραβικό φαγητό άκρως διάσημο στο Ισραήλ κι όχι μόνο. Πρόκειται για κροκέτες με βάση τα ρεβύθια ή τη φάβα, οι λεγόμενοι ρεβυθοκεφτέδες όπως ξερουμε στην Ελλάδα. Είναι πεντανόστιμοι και τρώγονται όλες τις ώρες της μέρας. Στο κέντρο της Αθήνας, θα συναντήσεις εκπληκτικά μαγαζιά που τους πωλούν, οπότε τρέχα.

 Ιαπωνία -Ramen 

Αυτή η υπέροχη παραδοσιακή ιαπωνική σούπα, έχει ως βάση τα noodles και κάποιο είδος κρέατος κι ύστερα προσθέτεις εσύ όποια υλικά θες. Αρωματίζεται με σάλτσα σόγιας κι εμπλουτίζεται με κρεμμυδάκια, αβγό, αβοκάντο και προαιρετικά με καλαμπόκι και μανιτάρια. Πείνασα ρε σεις!

Πολυτελείς πισίνες στα χιόνια! Σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές

 Αυστρία –Σνίτσελ

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου φαγητό, ειδικά αν συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες και κρέμα γάλακτος. Πωω μιλάμε για κόλαση! Η Αυστρία δεν πρωτοτυπεί και το εθνικό της φαγητό είναι ένα απλό κρέας το οποίο είναι κατά βάση βοδινό ή χοιρινό, παναρισμένο ή μη και σερβίρεται με υλικά της αρεσκείας σου. Είναι πεντανόστιμο το άτιμο!

 Τουρκία -Ντονέρ κεμπάπ

Στα Τούρκικα σημαίνει «σούβλα που γυρίζει». Πρόκειται για το πιο δημοφιλές πιάτο της Τουρκίας, το οποίο είναι αντιγραφή από το ελληνικό σουβλάκι. Σ’ αυτό χρησιμοποιείται αρνίσιο, μοσχαρίσιο ή κρέας κοτόπουλου. Παραλλαγές αυτού του πιάτου είναι, το σουτζούκ ντονέρ και το μπαλίκ ντονέρ.

 Ιταλία Pasta

Τα πάντα όμως και σε όλες τις παραλλαγές. Βρισκόμουν σε σύγχυση αν θα έπρεπε να επικρατήσει το ζυμαρικό ή η πίτσα ως ιταλικό εθνικό φαγητό, αλλά νομίζω σωστά επέλεξα τα ζυμαρικά. Οι άνθρωποι το έχουν κυριολεκτικά τερματίσει με τα πιάτα που έχουν. Τι σπαγγέτι, τι ραβιόλια, τι φετουτσίνι, τι παπαρδέλες, τι πέννες, τι τορτελίνια, τα πάντα συναντάς από ζυμαρικά στην ιταλική κουζίνα.

 Καναδάς –Poutine 

Αν θες να παχύνεις, αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει. Αρχικά με καταγωγή από το Κεμπέκ του Καναδά, το συγκεκριμένο είναι τίγκα στις θερμίδες. Αποτελείται από τηγανιτές πατάτες με παχύρρευστη σάλτσα και λιωμένο τυρί.  Μία μέση μερίδα αγγίζει τις 1.300 θερμίδες και 72 γρ. λίπος.

 Πολωνία -Zurek

Ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί, γεμισμένο με μία σούπα από λαχανικά μεταξύ άλλων με καρότο, σέλινο και πατάτες, σκόρδο, αβγά έως και λουκάνικα. Είναι νόστιμο και ιδιαίτερα χορταστικό. Μπράβο στην Πολωνία!

Κορονοϊός: Πρέπει να μπει κάποιος σε καραντίνα μετά από ταξίδι στο εξωτερικό; Νέες οδηγίες...

 Γεωργία -Khachapuri

Αρχικά τι δύσκολο όνομα είναι αυτό. Δευτερευόντως, κι από εμφάνιση δεν τα πάει καλύτερα. Πρόκειται για ένα φαγητό που μοιάζει με το δικό μας πεϊνιρλί. Είναι ένα είδος ψωμιού που γεμίζεται με λιωμένο τυρί κι αβγό.

 Αυστραλία – Pie Floater 

Το Pie Floater στην Αυστραλία, θεωρείται ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσει κανείς το χανγκόβερ. Πρόκειται για μία πίτα κρέατος που στέκεται στη μέση του πιάτου και περιτριγυρίζεται από μπιζελόσουπα και σάλτσα ντομάτας.

 Αγγλία – Roast Beef & Yorkshire Pudding

Ε τι να έχουν κι αυτοί οι καημένοι Άγγλοι. Σιγά μην πρωτοτυπούσαν στο φαγητό. Κουζίνα δεν έχουν. Το εθνικό τους πιάτο και καλά είναι το γνωστό μας ροσμπίφ, το ψητό βοδινό που συνοδεύεται από πουτίγκα.

Αίγυπτος -Molokhiya

Η Mulukhiyah σερβίρεται σε ολόκληρη τη βόρειο Αφρική και κυρίως την Αίγυπτο, απ’ όπου και θεωρείται ότι προέρχεται.
Η αιγυπτιακή βερσιόν του πιάτου περιλαμβάνει φύλα μολόχας (ίου) που μαγειρεύονται μαζί με κόλιανδρο και σκόρδο. Συνοδεύεται συνήθως από κοτόπουλο, κουνέλι ή ακόμα και αρνί ή ψάρι.

 Μεξικό -Μπουρίτο

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Το μπουρίτο δε στα ισπανικά σημαίνει γαϊδουράκι. Τα tacos de harina όπως λέγονται αλλιώς, είναι τορτίγιες από καλαμποκάλευρο οι οποίες γεμίζονται από κρέας κι άλλα διάφορα υλικά. Είναι πεντανόστιμες!

 Ισπανία -Paella 

Η παέγια είναι το πιο γνωστό, νόστιμο και δημοφιλές φαγητό της Ισπανίας. Είναι στην ουσία ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν το οποίο συνδυάζεται είτε με κρέας, είτε με θαλασσινά είτε με λαχανικά. Ανά την Ισπανία, συναντά κανείς διάφορες εκδοχές. Υπάρχει για παράδειγμα, η «παέγια της Βαλένθια» με ρύζι – σαφράν, λαχανικά, κοτόπουλο και σαλιγκάρια.

Πηγή: neopolis.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ