Αεροδρόμιο Βενιζέλος

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή και την έκθεση της Eurostat που δημοσίευσε αυτό το μήνα, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μόνη εξαίρεση την Ελλάδα, έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Eurostat, αξίζει να σημειωθεί πως στη Σλοβενία οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 40%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε μεσογειακές χώρες, οι οποίες αποτελούν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι, η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν άφησε καμία άλλη χώρα ανεπηρέαστη, εκτός από την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στη γειτονική Ιταλία η μείωση των εμπορικών πτήσεων έφτασε στο 10% σε σχέση με το 2019, στη Γαλλία το 14% και την Ισπανία το 9%. Και ενώ η έκθεση της Eurostat αφορά στον αριθμό των πτήσεων και έχει ποσοτικά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως και η ποιότητα των πτήσεων και η εμπειρία των ταξιδιωτών είναι αναβαθμισμένη για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:  Έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι διεθνείς πτήσεις συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, πλην της Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει αύξηση 1%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019.

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΗ «Καραϊβική» της Ελλάδας: Ο απέραντος τιρκουάζ παράδεισος στα νότια της Εύβοιας
Επόμενο άρθροΤα Aria Hotels εδραιώνουν την παρουσία τους στη Μεσσηνία με το αρχοντικό Old Sport Mansion
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ