Διακοπές - ταξίδια

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ξεκινήσουμε τις διακοπές μας με τους καλύτερους οιωνούς και στην πορεία κάτι να στραβώσει με αποτέλεσμα να μας βγουν… ξινές; Επειδή τα απρόοπτα δεν λείπουν διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε ότι κι αν σας συμβεί και να σώσετε το ταξίδι σας ακόμα και την τελευταία στιγμή!

Κακό ξενοδοχείο

Σας παραθέτουμε επίσης 7 απλές συμβουλές για να ταξιδεύετε πάντα με ασφάλεια και σιγουριά!

Πείτε τα παράπονά σας αμέσως

Γνωστοποιήστε το όποιο πρόβλημα στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, τον ξενοδόχο ή τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοικιάσατε. Ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί ώστε να το διορθώσουν άμεσα κι εσείς θα βρεθείτε σε μειονεκτική θέση, εάν αποφασίσετε να απαιτήσετε αποζημίωση αργότερα.

Κακή επικοινωνία

Να είστε φιλικοί και λογικοί

Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιθανόν να εξομαλυνθεί η κατάσταση επιτόπου. Αλλά και αν το ζήτημα καταλήξει στα δικαστήρια, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε εσείς. Στα πρώτα στάδια μιας διαμάχης η αντιπαράθεση δεν βοηθά.

Να έχετε αίσθηση του μέτρου

Πόσο κακή είναι η κατάσταση; Σπανίως οι διακοπές είναι τέλειες και μπορεί μία υπερβολική αντίδραση να σας χαλάσει τη διάθεση χωρίς λόγο.

Διαβάστε ακόμα:
5+1 υπέροχα νησιά κοντά στην Αθήνα για ολιγοήμερες και οικονομικές ανοιξιάτικες διακοπές μετά το lockdown
Προβλήματα στα ταξίδια

Κρατήστε αποδεικτικά στοιχεία

Εάν πρόκειται για σοβαρό θέμα, θα χρειαστείτε αποδείξεις, είτε αυτές είναι σε μορφή εγγράφου είτε φωτογραφίας είτε βίντεο, ακόμα και την κατάθεση ενός μάρτυρα. Αυτά είναι σημαντικό να υπάρχουν σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης.

Όταν έχετε κλείσει πακέτα διακοπών μέσω tour operators και δεν έχετε μείνει ικανοποιημένοι, μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Αμέσως μετά την επιστροφή σας, συγκεντρώστε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και απαιτήστε μία λογική αποζημίωση, ωστόσο να ξέρετε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις επιστροφής όλου του ποσού που καταβάλατε για το ταξίδι.

Πηγή: Icons Travellers
Από την Κατερίνα Φωτοπούλου

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Μη χάνετε τα μοναδικά Travel Tips του travelstyle.gr!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ