Ταλίν Εσθονία

Η Ευρώπη έχει κουκλίστικες πόλεις αλλά αυτό που δημιουργεί τις καλύτερες εικόνες και αφήνει τις πιο όμορφες εντυπώσεις είναι η Παλιά Πόλη, που συγκεντρώνει στοιχεία από το παρελθόν και διαθέτει αύρα από μια άλλη εποχή. Οι μεσαιωνικές πόλεις αυτές στη Γηραιά Ήπειρο είναι πολλές, αλλά εδώ θα “επισκεφτούμε” τρεις από αυτές που σας προτείνουμε να τις βάλετε στην ταξιδιωτική σας λίστα!

- Advertisement -

Πανέμορφα κτήρια, κάστρα, πέτρινες γέφυρες και καθεδρικοί ναοί… πόλεις δίπλα σε ποτάμια ή πάνω σε λόφους που αποπνέουν ρομαντισμό και νοσταλγία για μια εποχή που φαντάζει στα σύγχρονα μάτια μας πιο “αυθεντική” από τη δική μας κι ας μην μπορούσαμε πότε να ζήσουμε σε αυτήν στην πραγματικότητα!

Δημοφιλείς προορισμοί με διαχρονική αξία καθεμία από αυτές τις πόλεις που θα δείτε στη συνέχεια διαθέτει μοναδική αύρα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Δείτε 3 από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης!

1.Τάλιν, Εσθονία

Οι κλασικές ομορφιές της πρωτεύουσας της Εσθονίας είναι σε γενικές γραμμές, κάθε άλλο παρά άγνωστες στο πλατύ ταξιδιωτικό κοινό, καθώς η πόλη έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για αυτό. Στην πρώτη ευκαιρία πρέπει να την επισκεφτείτε αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας ονομάζεται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής-και όχι άδικα-. Είναι ο προορισμός που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι σας σε παραμύθι. 

Δείτε τα 10 καλύτερα εστιατόρια στο Ταλίν!

Ταλίν Εσθονία
Ταλίν Εσθονία
Ταλίν Εσθονία
Ταλίν Εσθονία

2.York Βρετανία

Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ουζ και Φος στο βόρειο Γιορκσάιρ, το Γιορκ, γνωστό τα παλαιότερα χρόνια ως Υόρκη, είναι μια παλιά περιτειχισμένη πόλη της Αγγλίας.

Έχει μακρά ιστορία με πολλά σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ σήμερα αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με πολλά ιστορικά αλλά και σύγχρονα αξιοθέατα και μνημεία.

York Βρετανία

Χαρακτηρίζεται η «πόλη των φεστιβάλ»

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Βρετανία για αιώνες το Γιορκ μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη ποικιλία από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που του έχουν δώσει το παρατσούκλι «πόλη των φεστιβάλ». Μερικά από αυτά είναι το Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών, το Φεστιβάλ Βίκινγκ, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και πολλά ακόμα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό ναό York Minster, που είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός ναός στη Βόρεια Ευρώπη, το Μουσείο του Γιορκσαϊρ και τις καστρόπορτες (αποκαλούνται «Bars»), που αποτελούσαν τις πύλες εξόδου από τα τείχη και τις γέφυρες στους δύο ποταμούς.

Ο ταξιδιώτης θα δει από κοντά τους κήπους του Γιόρκσαϊρ, τον Πύργο του Κλίφορντ, τους μεσαιωνικούς ναούς της πόλης, το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων, αλλά και το δρομάκι που διασώζεται από τη μεσαιωνική εποχή της πόλης και φέρει το όνομα «The Shambles» στο οποίο οι κρεοπώλες της πόλης εξέθεταν το εμπόρευμά τους.

York Βρετανία, δρομάκι
York Βρετανία, καθεδρικός
York Βρετανία, μεσαιωνικά κτήρια
York Βρετανία, δρόμος

Ταξίδι στο χρόνο: Οι 13 ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου- 4 από αυτές ελληνικές!

3.Dolceacqua, Ιταλία

Η μεσαιωνική Dolceacqua στη δυτική Λιγουρία, με σήμα κατατεθέν  τη γέφυρα στον ποταμό Nervia και το κάστρο Doria Castle που μοιάζει κολλημένο στο βουνό. Ενα χωριό σκέτη καρτ ποστάλ.

 Η Ιταλία διαθέτει υπέροχα χωριάμεσαιωνικούς οικισμούς με μοναδικά στοιχεία αρχιτεκτονικής και παραδοσιακά κτήρια που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χωριό Dolceacqua, οι ομορφιές του οποίου το κάνουν αγαπημένο προορισμό των Ιταλών – και όχι μόνο.

 Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, δυτική Λιγουρία, Ιταλία

Πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια και πετρόκτιστες εκκλησίες, γωνιές βγαλμένες από παραμύθι και αύρα του παρελθόντος αγκαλιάζει το χωριό αυτό που αποτελεί άριστο μεσαιωνικό δείγμα της χώρας.

Δείτε επίσης παραδοσιακά χωριά στην Ιταλία μεταμορφώνονται σε παραμυθένια ξενοδοχεία! Διαμονή με αύρα άλλης εποχής…

Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, την καλλιέργεια αμπελιών πρωτίστως, ενώ τα κρασιά του είναι ονομαστά εντός και εκτός συνόρων. Η καλά κρυμμένη ομορφιά του έχει αποτυπωθεί από τους φωτογράφους, κάνοντας το χωριό να θυμίζει καρτ ποστάλ!

“Χαθείτε” στη μεσαιωνική του αύρα μέσα από τις εντυπωσιακές εικόνες:

Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, , Ιταλία
Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, σοκάκι, Ιταλία
Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, δυτική Λιγουρία, Ιταλία, κάστρο
Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, δυτική Λιγουρία, Ιταλία, τέχνη
Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, δυτική Λιγουρία
Γέφυρα στο Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό,  Ιταλία
Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, δυτική Λιγουρία, Ιταλία, λουλούδια σε αυλή
Δρομάκι στο Dolceacqua μεσαιωνικό χωριό, δυτική Λιγουρία, Ιταλία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ