Φέρτε την Ιταλία στο σπίτι σας! Συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Η καρμπονάρα είναι το διάσημο παραδοσιακό πιάτο της Ιταλίας που γίνεται με απλά συστατικά και εύκολη προετοιμασία. Η προέλευση του πιάτου είναι αβέβαιη, γι ‘αυτό και υπάρχουν διάφορες εκδοχές, η πιο γνωστή από τις οποίες έλκει την καταγωγή της από την πόλη της Ρώμης. Και όπως όλοι τονίζουν η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα γίνεται με αυγά και όχι με κρέμα γάλακτος!

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα:

  • 350γρ. Spaghetti n.5
  • 150γρ. Μπέικον σε φέτες
  • 4 Κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • 100γρ. τριμμένο τυρί Pecorino Romano 
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο Pecorino Romano για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Φέρτε την Ιταλία στο σπίτι σας! Συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Προετοιμασία

  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με μία πρέζα αλάτι και 50 γραμμάρια Pecorino και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε μικρά κυβάκια.
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κυβάκια του μπέικον για 2-3 λεπτά να βγάλουν τα λιπαρά τους και να ξεκινήσουν να γίνονται τραγανά.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα Spaghetti n.5 για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία, μέχρι να είναι al dente.
  • Όταν το μπέικον και τα Spaghetti είναι έτοιμα, αποσύρετε το τηγάνι με το μπέικον από την φωτιά, προσθέτετε τα Spaghetti μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν και το μείγμα με τους κρόκους.
  • Ανακατεύετε ζωηρά για 35-40 δευτερόλεπτα για να μην προλάβει να ψηθεί το αυγό και να δημιουργήσει μία ωραία σάλτσα προσθέτοντας το υπόλοιπο Pecorino, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρετε αμέσως σε μεγάλα ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο τριμμένο Pecorino από πάνω.

Πηγή: barilla.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ