Εάν είστε συχνός ταξιδιώτης, ξέρετε πώς είναι να αλλάζετε σε μικρό χρονικό διάστημα διάφορες ζώνες ώρας και να υποφέρετε από jet lag. Πρόκειται για ένα προβλέψιμο και ενοχλητικό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να προσαρμοστείτε σε μια νέα ζώνη ώρας και να ρυθμίσετε ξανά το ρολόι του οργανισμού σας.

Ουσιαστικά, το jet lag είναι μια σειρά από συμπτώματα που αντιμετωπίζουμε όταν διακόπτεται το βιολογικό μας ρολόι το οποίο συντονίζει τις καθημερινές μας λειτουργίες με ένα συγκεκριμένο μοτίβο μέρα και νύχτα. Ένα από τα κύρια σήματα που βοηθούν στη ρύθμιση βιολογικού μας ρολογιού είναι το φως, το οποίο μας βοηθά να το επαναφέρουμε κάθε μέρα για να ταιριάζει με τον ήλιο. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το jet lag προέρχεται από μια διαδικασία “φρένων” μέσα στον εγκέφαλο που σταματάει το ρολόι του σώματος να ανταποκρίνεται στο φως, ενώ μετά από πειράματα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας τεράστιος αριθμός γονιδίων ενεργοποιήθηκαν όταν η ζώνη ώρας μετακινήθηκε κατά έξι ώρες, αλλά μια πρωτεΐνη που ονομάζεται SIK1 “τα έθεσε όλα εκτός λειτουργίας”.

- Advertisement -

Αυτή η πρωτεΐνη δρα σαν φρένο που σταματά τις επιδράσεις του φωτός στο ρολόι του σώματος.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα του jet lag περιλαμβάνουν κόπωση, σύγχυση και έλλειψη εγρήγορσης. Φανταστείτε αυτά τα συμπτώματα να διαρκούν για μέρες καθώς καταπολεμάτε την ψυχική και συναισθηματική προσαρμογή στο νέο σας περιβάλλον.

Γιατί λοιπόν να το αφήσετε να χαλάσει τα σχέδιά σας και να καταστρέψει -έστω και παροδικά- τη διάθεσή σας για διακοπές μέχρι το σώμα σας να αφομοιώσει τις αλλαγές!

Η λύση βρίσκεται στη Μελατονίνη, την ορμόνη που παράγει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του ύπνου και παίζει σημαντικό ρόλο στον 24ωρο ρυθμό (κιρκάδιος ρυθμός) του οργανισμού και το νέο πρωτοποριακό spray Μελατονίνης άμεσης δράσης, Melatonin SM από την SM Pharmaceuticals, που ήρθε για να την ενισχύσει και να μας προσφέρει έναν ποιοτικό και ήρεμο ύπνο απαλλάσσοντάς μας από το jet lag.

Σε μορφή spray και με εύκολη χρήση, το Melatonin SM με μοναδική τεχνολογία Nanoemulsion, εξασφαλίζει 240% μεγαλύτερη απορρόφηση της μελατονίνης σε σχέση με τη μορφή δισκίου, αλλά και 630% ταχύτερη απορρόφηση στα πρώτα 5′, ενώ ένας μόνο ψεκασμός 15΄πριν τον ύπνο (κατά προτίμηση υπογλώσσια) αρκεί για να χαλαρώσουμε, να κοιμηθούμε καλά, αλλά να νιώθουμε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα!

Την ίδια στιγμή χρησιμοποιώντας το Μelatonin SM την πρώτη μέρα του ταξιδιού, καθώς και τις επόμενες αφού φτάσουμε στον προορισμό μας θα διαπιστώσουμε ελάφρυνση των συμπτωμάτων του jet lag και δεν θα χάσουμε στιγμή από τις διακοπές μας!

Αναζητήστε το στα φαρμακεία με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals

www.smpharmaceuticals.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ