Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΦεύγουμε απευθείας για Σικάγο με το νέο δρομολόγιο της American Airlines!

Φεύγουμε απευθείας για Σικάγο με το νέο δρομολόγιο της American Airlines!

Με την έναρξη της νέας καθημερινής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα-Σικάγο, το καλοκαίρι του 2019, η American Airlines γίνεται μία ακόμη αεροπορική εταιρία που εισάγει απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (Νοrwegian: Aπευθείας πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη!), αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού.

Φεύγουμε απευθείας για Σικάγο με το νέο δρομολόγιο της American Airlines!

Η νέα σύνδεση ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο αερομεταφορέας στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου, εν όψει της έναρξης του δρομολογίου, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση, χαιρέτισε την έναρξη του δρομολογίου και τόνισε ότι προσβλέπει στην επέκταση των πτήσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε οι Αμερικανοί επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο, ένα από τα κύρια ζητούμενα του ελληνικού τουρισμού, αλλά και οι Έλληνες να επισκέπτονται έναν από τους αγαπημένους προορισμούς, τις ΗΠΑ.

Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης Ελλάδας – ΗΠΑ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την FedHATTA. Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ένωση Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ASTA, έχοντας διατελέσει ουσιαστικό ρόλο στη διοργάνωση του συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 (ASTA ADE, 14-17 Απριλίου). 

Οι στρατηγικές ενέργειες της Ομοσπονδίας στην αμερικανική αγορά συνεχίζονται συστηματικά, με κορυφαία την καθοριστική συμβολή της στη διοργάνωση του συνεδρίου της ASTA στη Ρόδο, ASTA International Showcase (20 Μαρτίου 2019), τη δεύτερη διοργάνωση των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΤτΕ για το 2018, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ παρουσίασε αύξηση 26,9%, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε σε 1.097 χιλ. ταξιδιώτες, με τις αντίστοιχες εισπράξεις να καταγράφουν αύξηση 28,1%, στα 1.043 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η FedHATTA, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να τονώσει τον εξερχόμενο τουρισμό, βρίσκεται σε συζητήσεις με το εμπορικό τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, με σκοπό να προωθήσει τις ΗΠΑ ως προορισμό διακοπών για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ