φιλιππίνες κουλτούρα

Τι είναι αυτό που κάνει τις Φιλιππίνες να διαφέρουν από τον υπόλοιπο κόσμο: ένα πράγμα, κι αυτό είναι η κουλτούρα τους. Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φιλιππινέζικη κουλτούρα και όσα την διαφοροποιούν από τα άλλα μέρη του κόσμου.

Οι Φιλιππινέζοι έχουν μεγάλη αντοχή

Σε περίπτωση συμφοράς ή καταστροφής, οι Φιλιππινέζοι πάντα καταφέρνουν να αντέξουν την πρόκληση. Αντί να βυθιστούν σε μια δυσάρεστη κατάσταση, καταφέρνουν να ξανασηκωθούν και να χαμογελάσουν.

Είναι πολύ υπερήφανοι για την οικογένειά τους

Στη φιλιππινέζικη κουλτούρα η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Επομένως, είτε κάποιος είναι μέρος της άμεσης οικογένειας είτε ανήκει σε τρίτη ή τέταρτη γενιά, όλοι αντιμετωπίζονται σαν μέλη της οικογένειας, ενώ συχνά ακόμα και οι πολύ κοντινοί φίλοι θεωρούνται ως μέλη της οικογένειας.

Είναι πολύ θρησκευόμενοι

Σε κάθε γωνιά σπιτιού στις Φιλιππίνες, θα βρείτε σταυρούς και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα. Οι Φιλιππινέζοι πάνε στην εκκλησία κάθε Κυριακή, ή κάποιες φορές, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.

- Advertisement -

Ο σεβασμός είναι το Α και ο Ω

Από την ώρα που γεννιούνται, ήδη διδάσκονται να δείχνουν σεβασμό με καταλήξεις στις λέξεις όπως -po & -opo, που φανερώνουν σεβασμό στους μεγαλύτερους σε ηλικία. Μια από τις συνήθειες του πολιτισμού τους είναι το pagmamano, όταν ακουμπούν το πίσω μέρος των χεριών των μεγαλύτερων στο μέτωπό τους ως ένδειξη σεβασμού.

Βοηθούν ο ένας τον άλλο

Στη γλώσσα τους το λένε bayanihan, και σημαίνει να βοηθάς τον άλλο χωρίς να περιμένεις τίποτα ως αντάλλαγμα. Έτσι το να αναλαμβάνεις μέρος από τις δουλειές και τις ευθύνες τους γίνεται ακόμα ευκολότερο. Κάποιες φορές αποκαλείται ως “πνεύμα της κοινότητας”.

Δίνουν μεγάλη αξία στις παραδόσεις και τον πολιτισμό

Για τους Φιλιππινέζους, οι παραδόσεις στο σπίτι και την οικογένειά τους είναι πολύ σημανικές. Συνήθως ορίζουν μια συγκεκριμένη ημέρα για κάποιο εορτασμό, όπως φεστιβάλ, πάρτι γενεθλίων, συναντήσεις, κλπ. Και, φυσικά, κάθε συγκέντρωση είναι αφιερωμένη στην επικοινωνία και το υπέροχο φαγητό.

Αγαπούν τη διασκέδαση

Είναι γεγονός ότι οι Φιλιππινέζοι αγαπούν τη διασκέδαση και τους εορτασμούς. Το Bacolod έχει το MassKarra Festival, το Davao έχει το Kadayawan Festival και το Marinduque το Moriones Festival.

Στις Φιλιππίνες οι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί κρατούν πολύ

Από τις αρχές του Αυγούστου μπορεί κανείς να ακούσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στα εμπορικά κέντρα ή τα εστιατόρια, είναι μέσα στη φιλιππινέζικη κουλτούρα. Η διάθεση γίνεται εορταστική, με τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του μέσα στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Οι εορτασμοί διαρκούν μέχρι τη 2η εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Λατρεύουν το φαγητό

Εκτός από πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, οι Φιλιππινέζοι καταφέρνουν να στριμώξουν και μερικά ενδιάμεσα γεύματα. Τρώνε σε κάθε ευκαιρία, είτε είναι ανά ώρα, είτε ανά τρεις ώρες και απολαμβάνουν την κάθε μπουκιά. Επίσης, ενθουσιάζονται όταν βρίσκονται σε μέρος με μπουφέ!

Τους αρέσει να τραγουδούν

Αυτός είναι κι ένας λόγος για τον οποίο το καραόκε είναι κάτι τόσο διαδεδομένο. Ως μέρος της διασκέδασής τους, περνούν χρόνο με την οικογένειά τους ή τους φίλους τους τραγουδώντας παλιά και νέα τραγούδια.

Ενδιαφέρονται για την τέχνη και την αρχιτεκτονική

Απλώς κοιτάξτε τα πελώρια και πανύψηλα σπίτια γύρω σας. Οι Φιλιππινέζοι έχουν ένα πάθος να αναβαθμίζουν την τέχνη και την αρχιτεκτονική. Αγαπούν το δημιουργικό design, τον ενστικτώδη τρόπο σκέψης και οτιδήποτε διαφορετικό και μοναδικό.

Μην χάσετε και τον πλήρη οδηγό για τις Φιλιππίνες!

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ