Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
39 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΦιλιππίνεςΈνα χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα!

Ένα χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα!

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα; Ποιοι ζουν σε αυτό το μέρος;

Ο λόγος για το γραφικό και όμορφο χωριό Bajau στις Φιλιππίνες που συνίσταται σε κατοικίες μέσα στο νερό, πάνω σε ξύλινους πασσάλους υποστηρίγματα που συνδέονται μεταξύ τους με αυτοσχέδιες ξύλινες γέφυρες.

- Advertisement -
Χωριό Bajau

Η κοινότητα Bajau, είναι μια ομάδα αυτόχθονων πληθυσμών που ζουν στις νότιες Φιλιππίνες. Πολλές φορές τους αποκαλούν “τσιγγάνους της θάλασσας”, λόγω των ναυτικών τους ικανοτήτων και της συχνής αλλαγής τόπου διαμονής. Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τη θαλασσινή νομαδική ζωή και έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή αυτή των Φιλιππινών.

Κοινότητα Bajau
Bajau, Φιλιππίνες

Οι Bajau έχουν διατηρήσει τις περισσότερες από τις συνήθειες του πολιτισμού τους και δεν έχουν ενταχθεί στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Βασική τους ενασχόληση είναι το ψάρεμα με τα χαρακτηριστικά καΐκια τους, που κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Μην χάσετε και τον πλήρη οδηγό για τις Φιλιππίνες!

Το χωριό “φάντασμα” που εμφανίζεται μία φορά το χρόνο!

Υπάρχει ένα υποβρύχιο χωριό “φάντασμα” όπου εντυπωσιάζει με το μοναδικό του φαινόμενο, δηλαδή με το να εμφανίζεται και πάλι στην επιφάνεια μία φορά το χρόνο!

Ο λόγος για το χωριό Κορντί (Kordi) στην ομόσπονδη πολιτεία της Ινδίας, Γκόα, στα νοτιοδυτικά παράλια της χώρας. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βουνά στη δυτική περιοχή Γκατς, από τις οποίες περνά ο ποταμός Salawalim, ένας από τους κύριους παραποτάμους του Goa. Το χωριό είναι ορατό μόνο για ένα μήνα το χρόνο και τους υπόλοιπους 11 μήνες εξαφανίζεται και πάλι κάτω από το νερό. Το φαινόμενο του χωριού αυτού είναι αποτέλεσμα ενός φράγματος που χτίστηκε το 1986. Εσείς γνωρίζετε τα 11 μυστικά της Ινδίας;

Χωριό Kordi, Ινδία

Η γη του χωριού ήταν εύφορη και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, περίπου 3.000 κάτοικοι, εργαζόταν σε ορυζώνες περιτριγυρισμένους από καρυδιές, κάσιους και μάνγκο.

Όταν το νερό υποχωρεί, τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι θραύσματα πετρωμάτων και χώματος, κορμοί δένδρων, ερειπωμένες κατοικίες και ναοί, υπολείμματα οικιακών εργαλείων και χαλάσματα αρδευτικών καναλιών.

Χωριό Kordi, Ινδία

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι κάτοικοι, που τώρα έχουν εγκατασταθεί σε άλλα χωριά, κάθε φορά που το χωριό “εμφανίζεται”, επιστρέφουν και αναπολούν το ακμάζον παρελθόν.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,439 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ