Φιλιππούπολη: Ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Η Φιλιππούπολη ή Πλόβντιβ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και καταγεγραμμένη ως μία από τις αρχαιότερες του κόσμου, η οποία θα σας μαγέψει με την μακραίωνη ιστορία της,  τα εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία της και το αρχαίο θέατρο.

Φιλιππούπολη: Ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Το όνομά της το οφείλει στον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Φίλιππο Β’ που την κατέλαβε το 342 π.Χ., ενώ, κατά την ρωμαϊκή κατοχή πήρε το όνομα Trimontium, που σημαίνει “Πόλη των Τριών Λόφων”, επειδή η Παλιά Πόλη ήταν κτισμένη πάνω σε τρεις λόφους.

Διαβάστε ακόμα5+1 υπέροχα αξιοθέατα για να γνωρίσετε την Ρουμανία

Η καταπράσινη Φιλιππούπολη είναι μια από τις αρχαιότερες των Βαλκανίων και στο ιστορικό κέντρο συναντά κανείς μπαρόκ αρχοντικά και πλακόστρωτα καλντερίμια.

Φιλιππούπολη: Ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Για μια βόλτα στη Βουλγαρία του 19ου αιώνα μπορεί να επισκεφθεί κανείς τον πεζόδρομο Ulitsa Knyaz Aleksandâr και τις πλατείες Stambolov και Ploshtad Centralen.

Διαβάστε ακόμα:  Ευρυτανία: Βολτάρουμε σε 3 κουκλίστικα χωριά της - Πλούσια φύση, ποτάμια και ελατοσκέπαστα αρχοντικά!

Στη Παλιά Πόλη κυριαρχεί το αρχιτεκτονικό της ύφος της βουλγαρικής αναγέννησης και καλύπτει την περιοχή των Τριών Λόφων Νεμπέτ Τεπέ, Τζαμπάζ Τεπέ και Ταξίμ Τεπέ.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο χωρητικότητας 7.000 θεατών που κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Τραϊανό.

Φιλιππούπολη: Ταξίδι στην αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αρχαίο στάδιο που χτίστηκε το 2ο αιώνα επί της βασιλείας του αυτοκράτορα Αδριανού καθώς και το άγαλμα του Φιλίππου Β’.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, το εθνογραφικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του Έλληνα έμπορου Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και η γνωστή εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Διαβάστε ακόμαΣόφια: Δείτε την στα καλύτερά της σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ