Το βόρειο τμήμα της Κεφαλλονιάς στολίζει το Φισκάρδο, ένας παραδοσιακός οικισμός πραγματικά μοναδικός, με διεθνή φήμη, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και πιστούς φίλους.

Το Φισκάρδο είναι σωστή ζωγραφιά

Ο παραλιακός πεζόδρομος με τα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ – εστιατόρια, τα σπίτια και τα αρχοντικά, δίπατα και τρίπατα, κεραμοσκεπή, με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, αγκαλιάζουν το γραφικό ομώνυμο όρμο ακολουθώντας το ανάγλυφο των ακτών.

Το Φισκάρδο είναι σωστή ζωγραφιά

Οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή του Φισκάρδου (Πάνορμος, η αρχαία ονομασία του) έχουν φέρει στο φως, μεταξύ άλλων, ίχνη κατοίκησης Παλαιολιθικών Χρόνων και αρχιτεκτονικά σύνολα Ρωμαϊκών Χρόνων. Το Φισκάρδο είναι σωστή ζωγραφιά

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το Φισκάρδο οφείλει την ονομασία του στο νορμανδό τυχοδιώκτη και κατακτητή Ροβέρτο Γυισκάρδο (1015-1085), που είχε καταλάβει, μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας μας, την Κεφαλλονιά.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για φισκαρδο

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Φισκάρδου περιλαμβάνονται ο φάρος στο ακρωτήρι Φισκάρδο, τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής (6ου αιώνα) στη θέση «Χτούρια», η εκκλησία της Παναγίας της Πλατυτέρας στον οικισμό Μαρκαντωνάτα, οι οικισμοί Αντιπάτα (με την εκκλησία της Ανάστασης) και Τζαμαρελλάτα (με θέα στο πέλαγος), η περιοχή Αλατιές (απόκρημνη ακτή και όμορφη μικρή ακρογιαλιά με γαλαζοπράσινα νερά), οι οικισμοί Τσελεντάτα, Ματσουκάτα και Βεντουράτα, σε τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Διαβάστε ακόμα:
Περπατάμε σε 10 γραφικά σοκάκια του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες - Πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από ανθισμένα μπαλκόνια...

Λάμπη: το «διαμάντι» της Πάτμου

Για κολύμπι στην περιοχή του Φισκάρδου σάς προτείνουμε τις ακρογιαλιές Φώκι, Ευρετή, Καμίνι, Έμπλυση, Κιμηλιά, Δαφνούδι, Αλατιές και Αγία Ιερουσαλήμ.

Πηγή: in.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ