Φαγητό στον κόσμο
Ενημερώθηκε στις 11 Μαΐου 2023, 13:49

Το καλύτερο φαγητό στον κόσμο είναι συχνά αυτό που μένει αξέχαστο στην μνήμη. Και ποιος καλύτερος τρόπος να το βιώσετε από ό,τι στα ταξίδια σας; Σας παρουσιάζουμε τις 10 top εμπειρίες φαγητού στον κόσμο που ξεχωρίζουν σε κάθε τουριστικό προορισμό και θα θυμάστε για πάντα!

Ο άρρηκτος σύνδεσμος μεταξύ φαγητού και ταξιδιού είναι τόσο συναρπαστικός οπότε τι καλύτερο από το να σας δείξουμε τις top εμπειρίες παραδοσιακού φαγητού στον κόσμο, αυτές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, όπως για παράδειγμα το ότι η πίτσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Νάπολη. Από βασικά πιάτα μέχρι σνακ στον δρόμο, όλα είναι ένα κι ένα!

Guardian: Υμνεί ένα ελληνικό φαγητό και το βάζει στη λίστα με τα 8 must try ευρωπαϊκά! Αγαπημένο κυριακάτικο πιάτο…

Τα 10 κορυφαία φαγητά

Pinxtos στο Σαν Σεμπαστιάν

pinxtos top εμπειρία φαγητού

Κλασικό ορεκτικό στη χώρα των Βάσκων, καταναλώνεται μετά μανίας από ντόπιους και ξένους. Πρόκειται για μικρές μπουκιές που συνοδεύουν το ποτό και υπάρχουν άπειρες παραλλαγές. Από μικρά ανοιχτά σάντουιτς, ψητά ψωμάκια με αλλαντικά και λαχανικά μέχρι μοριακές γαστρονομικές παρουσιάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο με τη γεύση τους.

Curry laksa στην Κουάλα Λουμπούρ

Curry laksa top εμπειρία φαγητού

Μαλαισιανή σούπα με γαρίδες, χυλοπίτες και βότανα, σε μια κρεμώδη παραλλαγή, που θα την βρείτε σε πωλητές στους δρόμους αλλά και σε πολυτελή εστιατόρια. Ένας πλούσιος συνδυασμός μπαχαρικών και γεύσεων μπαίνει στο μείγμα κάρυ, το οποίο, όταν συνδυάζεται με γάλα καρύδας, δημιουργεί το υπέροχο πορτοκαλί χρώμα της σούπας. Προστίθενται κατά βούληση ρύζι ή νουντλς και η απόλαυση είναι μοναδική.

Masterclass Sushi στο Τόκιο

Σούσι top εμπειρία στο Τόκιο

Αν πρόκειται να φάτε σούσι στο Τόκιο, πηγαίνετε στο Sukiyabashi Jiro ή στο Sushi Saito. Οι περισσότεροι κορυφαίοι σεφ στο Τόκιο θα το προετοιμάσουν και θα το σερβίρουν όπως εκείνοι κρίνουν κατάλληλο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες εθιμοτυπίας που πρέπει να τηρείτε. Πρώτον, όταν το σούσι είναι τοποθετημένο μπροστά σας, πάρτε το με τα χέρια σας, όχι με τσοπ στικς και μην το βυθίσετε σε σάλτσα σόγιας. Ο σεφ το έχει καρυκεύσει όσο χρειάζεται οπότε είναι προσβλητική η προσπάθεια αλλαγής της γεύσης.

Καπνιστό μοσχάρι σε φέτες στο Τέξας

Καπνιστό μοσχάρι top εμπειρία Τέξας

Στο Τέξας ξέρουν καλά από κρεατικά! και στην περιοχή το top πιάτο είναι το καπνιστό μοσχάρι που παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους στα εστιατόρια. Το κρέας τρίβεται με ένα μείγμα αλατιού και μαύρου πιπεριού και μαγειρεύεται αργά, σε χαμηλή θερμοκρασία σε καπνό από ξύλο βελανιδιάς, έως ότου μαλακώσει και δημιουργήσει στην επιφάνειά του μια λεπτή κρούστα. Μαλακό στο εσωτερικό, τόσο που λιώνει στο στόμα, και τραγανό απέξω, είναι η επιτυχία του πιάτου.

Som tum στην Μπανγκόκ

Som tum top εμπειρία Μπανγκόκ

Σπάνια μια σαλάτα γίνεται τόσο δημοφιλής και εκτός συνόρων, αλλά αυτή η δροσερή σαλάτα παπάγιας έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να το πετύχει. Στην ουσία είναι ένας συνδυασμός αλμυρού και ξινού, με γλυκό και καυτερό ταυτόχρονα. Φιστίκια, παπάγια, καρότο, γαρίδες και ντομάτα είναι τα βασικά της συστατικά. Θα την βρείτε ως βασικό street food σε κάθε γωνιά των δρόμων ή θα την απολαύσετε στο εστιατόριο Somtam Nua, στο Siam Center στην πλατεία Siam.

Δείτε εδώ 18 προτάσεις street food στην Αθήνα για όλα τα γούστα!

Smørrebrød στην Κοπεγχάγη

σάντουιτς top εμπειρία Κοπενγχάγη

Το διάσημο σάντουιτς της Κοπεγχάγης δεν είναι τίποτα άλλο από ψωμί παραγεμισμένο με τα υλικά της αρεσκείας σας. Βέβαια, στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για το smørrebrød που βοηθούν για να γίνει τόσο λαχταριστό. Κατ ‘αρχάς, οι λεπτές γαρνιτούρες τοποθετούνται πρώτα και στη συνέχεια μπαίνουν τα μεγάλα κομμάτια. Δεύτερον, όταν τρώτε περισσότερα από ένα είδη smørrebrød ταυτόχρονα, πρέπει να ξεκινήσετε με αυτό που περιέχει ρέγγα, προχωράτε στο ψάρι, μετά στο κρέας και τελειώνετε με τυρί. Αυτή η ακολουθία είναι σημαντική έτσι ώστε οι γεύσεις να μένουν αναλλοίωτες στον ουρανίσκο. Όσο για τα υλικά που χρησιμοποιούνται; Ρέγγα, κρεμμύδι και άνηθος ή μαγιονέζα, βραστό αυγό, γαρίδες, άνηθος και λεμόνι ή ψητό βοδινό κρέας, τουρσί, κρεμμύδια, μπλε τυρί, μήλα και μπέικον.

Καραβίδες στη Νέα Ζηλανδία

Καραβίδες top εμπειρία φαγητού Νέα Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία, και πιο συγκεκριμένα στην γραφική πόλη Kaikoura, τα θαλασσινά είναι η αγαπημένη τροφή των ντόπιων. Ειδικά οι καραβίδες εδώ έχουν την τιμητική τους. Ψημένες με βούτυρο, σκόρδο και πασπαλισμένο μαϊντανό, μπόλικο λεμόνι, είναι ό,τι καλύτερο για να γευτεί κάποιος.

Bibimbap στη Νότια Κορέα

Bibimbap top εμπειρία φαγητού Νότια Κορέα

Ένα είδος σούπας, απόλυτα χορταστικό και γευστικό. Γίνεται με λαχανικά και βοδινό κρέας, μανιτάρια shiitake, σπανάκι και κολοκυθάκια, στον ζωμό των οποίων προστίθεται ρύζι, πικάντικη πάστα τσίλι και πάστα σόγιας και είτε ωμό είτε τηγανητό αυγό. Όποιο κι αν επιλέξετε, αφιερώστε πρώτα λίγο χρόνο για να θαυμάσετε το όμορφο γαστρονομικό θέαμα στο πιάτο!

Dim sum στο Χονγκ Κονγκ

Dim sum top εμπειρία Χονγκ Κονγκ

Το Dim sum σερβίρεται σε όλο τον κόσμο, αλλά πουθενά δεν είναι σαν αυτό που θα φάτε στο Χονγκ Κονγκ. Στην πραγματικότητα, το αμυδρό ποσό του Χονγκ Κονγκ είναι από μόνος του ένας προορισμός. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό μεζέ που δημιουργείται από μια ελαφριά ζύμη που παραγεμίζεται με κρεατικά, λαχανικά ή θαλασσινά εν είδει πουγκιού και βράζεται σε καυτό νερό. Συνοδεύεται ιδανικά με τσάι.

Πίτσα στη Νάπολη

πίτσα Μαργαρίτα top εμπειρία φαγητού Νάπολη

Όλοι μας θα είμαστε πάντα υποχρεωμένοι στην Ιταλία για την εφεύρεση της πίτσας. Ενώ υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προετοιμαστεί, υπάρχει μια έκδοση που διαφέρει γευστικά και μένει αξέχαστη! Η αυθεντική πίτσα Μαργαρίτα από τη Νάπολη έχει ολόκληρη ιστορία σχετικά με το όνομά της. Αξίζει να πάτε στην πιτσαρία Di Matteo για μια δοκιμή που δεν μοιάζει με καμία πίτσα που έχετε φάει ως τώρα.

Απίστευτο! Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει η πιο ακριβή πίτσα του κόσμου!

Τη σερβίρει το εστιατόριο Industry Kitchen που βρίσκεται στο South Street Seaport στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και άνετα διεκδικεί τον τίτλο της πιο ακριβής πίτσας στον κόσμο, αφού κοστίζει 2000 δολάρια η μεσαίου μεγέθους πίτσα, δηλαδή περίπου 250 δολάρια το κομμάτι και σχεδόν 50 δολάρια η μπουκιά!

Όπως εξηγεί το περιοδικό Town & Country σε νέο του δημοσίευμα, τη δημιούργησε ο Executive Chef του εστιατορίου Braulio Bunay, για να προσελκύσει πελάτες από τη γειτονική “Financial District” όπου καθημερινά κυκλοφορούν μεγαλοεπιχειρηματίες, χρηματιστές και τραπεζίτες που όχι απλά πληρώνουν αδρά για τα γεύματά τους, αλλά αναζητούν παντού την πολυτέλεια και την υπερβολή στη χλιδή.

Και ήδη αναφέρει πως πολλοί ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την πανάκριβη πίτσα που έχει βρώσιμες νιφάδες από φύλλα χρυσού 24Κ από το Εκουαδόρ, χαβιάρι από την Κασπία και τρούφες από τη Γαλλία. Μόνο που για να απολαύσει κανείς αυτή την πανάκριβη πίτσα θα πρέπει να την παραγγείλει 48 ώρες νωρίτερα!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ