Στη βόρεια Ναμίμπια, στην απομακρυσμένη περιοχή Kunene, θα συναντήσεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα. Η αυτόχθονη φυλή Himba, συνεχίζει και αντιστέκεται στο μοντέρνο τρόπο ζωής και, οι γεννήσεις νέων παιδιών αφήνει αισιοδοξία για να μη χαθεί η παράδοση αιώνων.

Κυνηγοί και γεωργοί ως επί των πλείστων, κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στους αιώνες, διατηρώντας τις παραδόσεις τους και τη ταυτότητά τους. Τα πράγματα τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα για αυτούς, καθώς η μόλυνση της περιοχής, το πολεμικό κλίμα που αναζωπυρώνεται συνέχεια στη χώρα, και η ξηρασία έκανε το μέλλον να μοιάζει αβεβαίο.

Ryanair:Super προσφορά -40% στην ενοικίαση αυτοκινήτου!Ισχύει ως τις 24/8!!!Διαβάστε τις λεπτομέρειες!

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται οργανωμένα τη περιοχή για να απολαύσουν, τη περίεργη εικόνα για αυτούς, των Himba, που κυκλοφορούν ημίγυμνοι, ζουν ομαδικά, τους χορούς γύρω από τη φωτιά.

Διαβάστε ακόμα:  «Έπεσε» η πλατφόρμα Flightradar24 που μετέδιδε την πτήση της σορού της Ελισάβετ από την ταυτόχρονη επίσκεψη εκατομμυρίων χρηστών

Τους φαίνεται περίεργο που τα παιδιά προτιμούν να ακούνε ιστορίες από τους γηραιότερους της φυλής, παρά να κάθονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Ο τουρισμός τους έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν.

Όταν είδαν τα θηράματα να λιγοστεύουν και την απειλή της πείνας να πλησιάζει τη φυλή, εκμεταλλεύτηκαν τους τουρίστες του ανεπτυσσόμενου κόσμου, κερδίζοντας χρήματα για την επιβίωσή τους.

Όταν όμως τα τζιπάκια με τους περίεργους τουρίστες φεύγουν, οι παραδοσιακοί χοροί γύρω από τη φωτιά ξεκινούν. Τηρούν ευλαβικά, όσα κληρονόμησαν από τους προγόνους τους και δεν φεύγουν από το τόπο τους. Οι γεννήσεις τη τελευταία πενταετία αυξήθηκαν και η φυλή έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ότι θα συνεχίσει το ταξίδί της στην ιστορία.

Πηγή:E-Radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ