Μπαγιάτεψε το τσουρέκι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Δείτε μια λαχταριστή συνταγή!

Τώρα που έρχεται το Πάσχα σε κάθε σπίτι θα υπάρχει τουλάχιστον ένα τσουρέκι… Κι έτσι εμείς σας βρήκαμε τη λύση για το τι να κάνετε με το τσουρέκι που σας έχει μείνει και έχει μπαγιατέψει!

Η λύση αυτή είναι… μια συνταγή για γαλλικές αυγόφετες με τσουρέκι, που μας έδωσε ο γνωστός chef Λάμπρος Βακιάρος.

Συνταγή για 8 γαλλικές αυγόφετες με τσουρέκι

Υλικά

Για τα pancakes

  • 3 αυγά
  • 230 γρ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή αγελάδος
  • 20 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 5 γρ. Sweet Twist ή κανέλα
  • 8 φέτες τσουρέκι
  • Βούτυρο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα

  • Μπανάνες
  • Φρέσκα μούρα
  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • Sweet Twist

Εκτέλεση

Για τις αυγόφετες

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα τρία αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το μέλι και το Sweet Twist. Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ομογενοποιούμε και αφρατεύουμε ελαφρώς το μείγμα.
  2. Μουλιάζουμε τις φέτες τσουρεκιού μέσα στο μείγμα καλά και από τις δύο πλευρές.
  3. Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6-8), προσθέτουμε βούτυρο (περίπου μία κουταλιά της σούπας ανά δύο φέτες τσουρέκι) και όσες φέτες τσουρεκιού χωράνε. Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές και σιγουρευόμαστε ότι έχει ψηθεί μέχρι το εσωτερικό. (Σε περίπτωση που παίρνει πολύ γρήγορα καβουρδισμένο χρώμα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία).
  4. Σερβίρουμε με κομμένη μπανάνα, φρέσκα μούρα, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και απογειώνουμε τη γεύση με Sweet Twist.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ