Γαύδος: Νοίκιαζαν σκηνές μέσω Airbnb!

Απίστευτο σκηνικό έλαβε μέρος στην Γαύδο αφού κάποιοι αποφάσισαν να νοικιάσουν σκηνές μέσω Airbnb. Η πλατφόρμα της Airbnb ήρθε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο έπειτα από τους “τρελούς” κανόνες ενός ιδιοκτήτη σπιτιού που έγιναν viral πριν από λίγες μέρες.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και σύμφωνα με τα λεγόμενα, μία κυρία από τα Χανιά προσπάθησε να νοικιάσει επτά lux σκηνές μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Οι υπάλληλοι του δήμου ζήτησαν από τη συγκεκριμένη κυρία να κατεβάσει την αγγελία. Την κατέβασε προσωρινά, όμως, την ανέβασε στη συνέχεια σε μία άλλη ιστοσελίδα όπου κι εκεί την εντόπισαν και της ζήτησαν να κατεβάσει και από εκεί την αγγελία. 

Τι καταγγέλλει η δήμαρχος Γαύδου

Η επιχειρηματίας έστησε από τις αρχές Απριλίου επτά lux σκηνές σε «καβάτζες» του νησιού, σε σημεία με καλή σκίαση και τις νοίκιασε σε πλατφόρμες τύπου Airbnb περιέγραψε το σκηνικό στην Καθημερινή η δήμαρχος του νησιού Γκέλυ Καλλινίκου.

«Το πληροφορηθήκαμε από άλλους παραθεριστές και της ζητήσαμε να “κατεβάσει” την αγγελία. Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα. Το αντιληφθήκαμε και αυτό και της ζητήσαμε να τελειώνει οριστικά με αυτή την υπόθεση» σημειώνει η δήμαρχος Γαύδου. Η ίδια διαμηνύει ότι «είμαστε κάθετοι: κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει κέρδος καταλαμβάνοντας έναν δημόσιο κοινόχρηστο χώρο όπως οι ακτές μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα στο νησί».

Διαβάστε ακόμα:
Το ελληνικό διαβατήριο στα πιο ισχυρά του κόσμου - Μέσα στην πρώτη 10άδα!

Φρένο στην Airbnb! Θα υπάρξει όριο ανά περιοχή!

Φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση της πλατφόρμας Airbnb, έπειτα από την οργή που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα, θέλει να βάλει η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, με την εφαρμογή νέων κανόνων. Θα υπάρξει όριο ανά περιοχή;

Το νέο πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα στοχεύει στην οριοθέτηση μέγιστου αριθμού τέτοιων μισθώσεων ακινήτων ανά περιοχή αλλά και στην δίκαιη φορολόγησή τους. Έτσι θεωρείται ότι θα περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της πλατφόρμας, όπως η απουσία διαθέσιμων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων για οικογένειες αλλά και η ραγδαία αύξηση των ενοικίων.

Airbnb νέα

Επιπλέον, εκτιμάται πως με το ίδιο πλαίσιο θα μπορέσει να ελεγχθεί και το φαινόμενο του υπερτουρισμού σε περιοχές όπως η Σαντορίνη ή άλλοι προορισμοί όπως για παράδειγμα το Κουκάκι. Οδηγό σε όλα αυτά θα αποτελέσουν οι διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Στο ζήτημα αναφέρθηκε την Τρίτη ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας πως η δίκαιη ρύθμιση του κλάδου είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 5 πιο instagrammable προορισμοί του κόσμου για το 2021! Ποιος είναι στην κορυφή;

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ